azevhonlapja2012

Az elbírálás szempontjai évről-évre változnak, de fontos irányt is adnak a webes cégeknek

Design
A honlap vizuális megjelenése (színvilág, layout, tipográfia, grafika) támogatja-e a megadott célkitűzést, valamint mennyire van összhangban a honlap tartalmával.

Impresszió
A weblap vizuális megjelenése és tartalmának megismerése milyen összbenyomást kelt a látogatóban.

Innovativitás
Milyen újszerű tartalmi, formai és programozástechnikai megoldásokat alkalmaztak a weblap fejlesztői.

Interaktivitás
Milyen formában ad lehetőséget a honlap a látogatóknak / ügyfeleknek a kapcsolattartásra. A honlap tartalma / szolgáltatásai mennyire használják ki a web által nyújtott kétirányú kommunikációs lehetőségeket.

Kategóriának megfelelő tartalom (súlyozott pontszám)
Miután a versenyben különböző kategóriákban lehet nevezni, a tartalmat nem lehet általában értékelni, hanem csak a konkrét kategória jellegzetességeinek megfelelően. A honlap tartalmi része mennyire támogatja a nevezésben megadott marketing célkitűzés megvalósítását az adott kategóriában. A kereskedelmi kategóriában induló honlapok – az üzleti szolgáltatás minősége mellett – mennyire felelnek meg a kötelező jogi előírásoknak.

Navigáció
A látogatók részéről a leggyakoribb panasz a weblapokra, hogy egy idő után elveszítik a tájékozódást, nem tudják hol vannak, hogyan tudnak visszatérni a kezdőoldalra. Értékeljük, hogy a weblap mennyire áttekinthető, milyen segítséget nyújt a weblap egyes részeinek a megismeréséhez.

Reszponzivitás
A felhasználó eszközéhez/eszközeihez alkalmazkodó rugalmas webdizájn ma már elengedhetetlen feltétele egy jó honlapnak, éppen ezért értékeléseink során mi is nagy hangsúlyt fektetünk erre a szempontra.

Forrás: evhonlapja.hu

A 2011-es évhez hasonlóan ebben az évben is úgy döntöttük, hogy az aktuális hírlevelünket elindítjuk az Év honlapja versenyen. Izgatottan vártuk a díjátadót, melyre ismét az év végén került sor.

Az elektronikus hírlevél kategóriában több induló közül ismét csak 3 díj került átadásra, de szerencsére mi ismét szerepeltünk a díjazottak listáján.

DiMa.hu Kft.
Dinkó Tamás / Magos Tamás