Rendszergazdai szolgáltatás

Szerverek üzemeltetése


Munkatársaink nagy tapasztalattal rendelkeznek Linux és Microsoft alapú rendszerek telepítésében, üzemeltetésében, migrálásában. Az általunk üzemeltetett szerverek az informatika számos területén különféle szolgáltatásokat biztosítanak. Közülük néhány fontosabb alkalmazási terület:

 • Elektronikus levelezés (e-mail)
 • WEB
 • FTP
 • Adatbázis
 • Archiválás
 • File és nyomtató
 • Microsoft Active Directory
 • VPN
 • Stb…

A cégünk által üzemeltetett szervereket hardveres és szoftveres tekintetben egyaránt folyamatosan monitorozzuk, bármilyen probléma esetén azonnal megkezdjük a hiba elhárítását. A szerverek területén szerzett tapasztalataink egyértelműen alátámasztják a tényt, hogy jóval megbízhatóbbak a márkás, valóban szervernek gyártott hardverek, mint a szerver célokra összeépített asztali számítógépek.. Emiatt elsősorban a nagy nevű, hosszú múlttal rendelkező számítógép gyártók minőségi szerver termékeit használjuk és ajánljuk ügyfeleink számára. Kapcsolatban állunk több, márkás termékeket is importáló kis- és nagykereskedővel, így nem okoz problémát egy ritka, esetleg már gyártás alatt nem lévő szerver termék alkatrészének beszerzése sem.

Informatikai támogatás


Olyan cégek, vállalkozások, irodák, iskolák szerepelnek ügyfeleink között, melyek nem tudnak, vagy nem akarnak főállásban informatikai szakembert alkalmazni, ellenben igényelnek egy megbízható informatikai szakemberekből álló háttértámogatást. Számos megfogalmazása létezik ennek a fajta tevékenységnek, úgy mint kiszervezett rendszergazda, kiszervezett informatika, kihelyezett rendszergazda, kihelyezett informatika, külsős rendszergazda, külsős informatikus és még hosszan lehetne sorolni. Egy főállású rendszergazda alkalmazásával szemben az ilyen informatikai támogatásnak számos előnye van, hiszen:

 • költségként elszámolható;
 • Ön nem marad informatikai ellátás nélkül, betegség, vagy szabadság miatt;
 • Ön valójában nem egy, hanem több informatikában jártas szakember tudását kapja meg;
 • Több környezetben dolgozik párhuzamosan, így jó esetben már másutt találkozott az Önnél felmerülő igénnyel, problémával.

Támogatásunk jellege sokrétű, melyet a környezet, illetve a megrendelő igényei szerint választunk meg. Így az eseti megbízástól a rendszeres karbantartásokon keresztül a teljes munkaidős rendszergazdai felügyeletig állunk megbízóink rendelkezésére. Csökkentve a hiba bejelentése és elhárításának megkezdése közötti időt, kollégáink távadminisztrációs, valamint telefonos segítségnyújtással kezdenek meg, vagy hárítanak el egy hibát, illetve oldanak meg egy feladatot. Természetesen amennyiben a hiba jellege megköveteli, kollégáink a lehető leghamarább személyesen is megjelennek ügyfelünknél.

Forduljon hozzánk bizalommal: előre egyeztetett időpontban felkeressük Önt, meghallgatjuk az igényeit és felmérjük a jelenlegi informatikai környezetét. Ezt követően ajánlatot teszünk a rendszer kiépítésére, korszerűsítésére, üzemeltetésére – az Ön igényeitől függően. Ezzel kapcsolatosan Önnek semmilyen kötelezettsége vagy költsége nem jelentkezik.

Hálózatépítés


A számítógépes hálózat mára már szerves részévé vált minden irodának. Segítségével a különböző informatikai eszközök, azaz a számítógépek, kiszolgálók, nyomtatók, telefonok, kamerák összekapcsolhatóak. Általa válik elérhetővé a hálózat többi tagjával való kommunikáció, a megosztott hálózati erőforrások elérése. Kollégái a hálózat többi számítógépein elérhetővé tett adatokhoz hozzáférhetnek, azokon módosíthatnak, így segíthetik egymás munkáját. A hálózat az iroda számítógépei számára biztosítja az internet kapcsolat használatát is. Mára a hálózat már jóval többet nyújt a fájlmegosztási lehetőségektől: segítségével belső telefonhálózat, illetve videorendszer is kialakítható, hálózatra kapcsolt nyomtatókra pedig a hálózat bármely pontjáról lehet nyomtatni. A már elterjedt réz vezetékes technológia mellett üvegszálas, illetve vezeték nélküli átviteli megoldásokat is kínálunk. Vállaljuk a teljes hálózat megtervezését, kivitelezését, bővítését, melyeket minden esetben dokumentáltan és műszakilag bemérten adunk át megrendelőink számára. A hálózat tervezésekor, kivitelezésekor az alábbi szempontokat tartjuk szem előtt:

 • a végleges terv a megrendelő igényei és a tapasztalataink által tett javaslataink alapján készül el
 • betartjuk az érintésvédelmi és tűzvédelmi előírásokat
 • a különféle, de természetesen szabványos és minőségi komponenseket felhasználva akár 10 éves garanciát is vállalunk
 • a hálózat könnyen bővíthető legyen, bizonyos összetevői az informatika fejlődését lekövetve könnyen cserélhetőek legyenek
 • az esztétikus kivitelezésre törekedve igyekszünk a szem elől minél inkább elrejteni a hálózat elemeit

Irodamentés


A felhő alapú adattárolás lehetővé teszi, hogy több számítógépről, hordozható eszközről mindig ugyanazok az adatok legyenek hozzáférhetőek. Így nincs szükség az adatok egyik gépről a másikra történő átmásolására, vagy pen drive használatára.

Nem kell tovább aggódnia azon hogy:

 • átmásolta a laptopra az ügyféltől kapott listát
 • vajon be tette a táskájába, zsebébe a pen drive-ot
 • hogyan fogja átmásolni a telefonról vagy tábla gépről az adatokat.

Elég csupán egy határozott mozdulattal a felhőjébe húznia a fájlokat és mindig elérhetőek lesznek adatai.

Ugye milyen egyszerű?

10 legfőbb előnye a felhőalapú szolgáltatásnak

Kis és közepes vállalkozások számára ideális megoldás szűkös anyagi forrásaik ésszerű kihasználásához, illetve a Nagyvállalatok napi IT feladataik ellátására is kiválóan alkalmas.

 • Alacsony költségű
 • Kiszámítható
 • Flexibilis
 • Megbízható
 • Biztonságos
 • Eszköz független
 • Szoftver független
 • Bárhonnan elérhető
 • Eseti megbízásra
 • Egyszerű használat

Éjjel – nappal hozzáférhető

A felhőben lévő adatokhoz a nap 24 órájában hozzáfér és külön könyvtár vagy fájl jogosultságot is meg tud határozni, partnerének, alkalmazottjainak vagy akinek csak szeretne.

Az Ön eszközei és a felhő között biztonságos – titkosított kapcsolattal épül fel, így illetéktelenek nem láthatják, milyen dokumentumokat helyez el a felhőjébe.

A felhőt biztosító szervereink őrzött, a szerverek számára ideális környezetben vannak elhelyezve, szünetmentes áramforrással, gyors internet kapcsolattal, hogy Ön bár mikor és bárhonnan elérje adatait.

Biztonságosabb mint az Ön számítógépe

A felhőben tárolt adatokról rendszeres adatmentés készítünk, így egy véletlen dokumentum törlés, vírus fertőzés sem okozhat lidérces órákat, mivel néhány kattintással az adatok visszaállíthatóak.

Gondoljon csak bele, mi történne, ha elveszítené laptopját, vagy tönkremenne a számítógépe, képes lenne vissza kapni file-jait? A dima felhőjében tárolt file-jai miatt nem lesznek álmatlan éjszakái.

Eszköz és operációs rendszer független

Nem kell aggódnia, hogy okostelefont vagy akár linux használ, a felhőben tárolt adatok rendszer és eszköz függetlené tettük az Ön számára. Legyen az Windows, iOS, Linux,  Apple és Android operációs rendszer amit használ, valamennyi eszközön probléma mentesen működik.

Ön a főnök az adatai felett

A felhőben tárolt könyvtárakat, fájlok további felhasználókkal – családtagokkal, munkatársakkal – úgy oszthatja meg, hogy ők csak a számukra engedélyezett tartalomhoz férhetnek hozzá, akár csak olvasásra nyithatják meg.

Felhő használata két lépésben

Önnek nem kell mást tennie, mint kijelölnie a számítógépe asztalán, vagy a „Dokumentumok” könyvtárában egy mappát és amit ide belemásol, az automatikusan a felhőbe szinkronizálódik.

Ezt követően bármilyen számítógép, internetes böngészőjéből a megfelelő belépési adatok birtokában bármikor elérhetőek a felhőben tárolt adatok.

 

Szolgáltatásunk igénybevételéhez töltse ki az űrlapot!