SMTP szolgáltatás


Bosszúságot okoz a szolgáltató levele melyben közlik, hogy a hónapban több levelet már nem tud kiküldeni? Sajnos a probléma létező, de szerencsére orvosolható.

SMTP (levélküldő) szolgáltatásunk a világ bármely részéről elérhető. De ahhoz hogy világossá váljon mi is ennek a haszna, összefoglaltuk, amit a levélküldésről tudni érdemes.

Ingyenes email szolgáltatók és a kimenő levelek

Sok ingyenesen is elérhető e-mail szolgáltatás létezik, azonban ez nem minden esetben elégíti ki a felhasználók igényeit. Bizonyos levelezőrendszerek használata a szolgáltató ingyenes felületén használható teljes körűen.

Amíg nincs arra igényünk, hogy más módon, például e-mail kliens segítségével használjuk a levelezésünket, addig ritkán szembesülünk a ténnyel, hogy a levélküldéshez a technológia nem, vagy csak korlátozottan biztosított.

Mi az e-mail kliens?

E-mail kliensnek hívjuk azokat az eszközöket, amelyeken keresztül internetes bejelentkezés nélkül használhatjuk az e-mail címünket. E-mail kliens például az okostelefon levelezésre használt szoftvere, de asztali gépes környezetből is ismerős lehet. Ismertebb levelezőkliensek a Microsoft Outlook vagy a Thunderbird.

Egy e-mail kliens beállítása során két kapcsolatot kell beállítanunk:

  • Bejövő levelek szervere (IMAP, POP3) – ezzel nem szokott probléma lenni, mindegyik szolgáltató biztosít valamilyen elérést
  • Kimenő levelek szervere (SMTP) – Néhány szolgáltató egyáltalán nem, vagy csak korlátozottan biztosítja a használatát

Az első problémával már akkor szembesülhetünk, mikor a kimenő levelek szerverének beállításra kerül a sor. Néhány szolgáltató ugyanis nem biztosítja ezt a lehetőséget.

Miért nincs bizonyos esetekben SMTP szerver?

Ennek több oka is lehet, jellemzően az ingyenes szolgáltatás költségei miatt. Az ingyenes szolgáltatások esetén a szolgáltatást nyújtó érdeke az, hogy felhasználói az ő felületét használják. Ilyenkor az ingyenes felületen, hirdetéseket jelenít meg a szolgáltató az e-mail cím tulajdonosának.
A befolyt reklámbevételekből fedezik a szolgáltatás fenntartási költségeit, illetve a fejlesztéseket.

Kimenő levelek korlátozása

Amennyiben a kimenő levelek szolgáltatás elérhető, akkor is érhet kellemetlenség. Nem biztos azonban, hogy kizárólag anyagi indokok állnak az SMTP szerver korlátozásának hátterében. Az ok a kéretlen levelek elleni védelem is lehet.

Amennyiben a kimenő levelezés korlátlan mennyiségű levelet biztosítana, valószínűleg sokkal több spam érkezne egy átlagos postafiókba.

A kimenő levelek száma eltérő lehet, illetve nem csak az ingyenes szolgáltatásoknál találkozunk a problémával. Egy magánlevelezés esetén ugyan ritkán okoz problémát egy ilyen korlátozás, azonban egy céges levelezés során, vagy esetleg egy hírlevél szolgáltatás kimenő szervereként már komoly gondokat okozhat.

A korlátozás egy másik formája, amikor nem a levelek száma, hanem a különböző e-mail címekre történő levélküldést korlátozzák, azaz meghatározott számú személlyel folytathatunk levelezést.

Mikor érdemes önálló SMTP szolgáltatást választani?

Egy önállló SMTP szolgáltatás előnye, hogy jelentősen több levelet küldhetünk, mint a hagyományos esetekben, illetve a DiMa SMTP szolgáltatásaiban korlátlan számú címzett elérése lehetséges.

Egy kisebb cég esetén, ahol jellemzően irodai munkát végeznek, bizonyára indokolt elgondolkodni egy ilyen szolgáltatás bevezetésén. A következő árakon érhetőek el SMTP szolgáltatásaink.

SMTP Szolgáltatás Csomagjaink:

SMTP 1

7 500 Ft / Év
Domain
1
Email fiók
Korlátlan
Óránkénti küldhető levél
100
Havi max. kiküldhető
10.000
Hírlevél
Nem

SMTP 2

13 000 Ft / Év
Domain
4
Email fiók
Korlátlan
Óránkénti küldhető levél
150
Havi max. kiküldhető
20.000
Hírlevél
Nem

SMTP 3

18 000 Ft / Év
Domain
10
Email fiók
Korlátlan
Óránkénti küldhető levél
200
Havi max. kiküldhető
50.000
Hírlevél
Nem

SMTP 4

63 000 Ft / Év
Domain
Korlátlan
Saját fix IP cím
igen
Email fiók
Korlátlan
Óránkénti küldhető levél
Korlátlan
Havi max. kiküldhető
Korlátlan
Hírlevél
igen

Áraink nettó árak, a feltüntetett árak az ÁFA-t nem tartalmazzák

Rendeljen SMTP szolgáltatást több évre és kedvezményt adunk

 SMTP 1SMTP 2SMTP 3SMTP 4

1év (0%)

7 500 Ft13 000 Ft18 000 Ft63 000 Ft

2év (10%)

15 000 Ft
13 500 Ft
26 000 Ft
23 400 Ft
36 000 Ft
32 400 Ft
126 000 Ft
113 400 Ft

3év (20%)

22 500 Ft
18 000 Ft
39 000 Ft
31 200 Ft
54 000 Ft
43 200 Ft
189 000 Ft
151 200 Ft

5év (25%)

37 500 Ft
28 125 Ft
65 000 Ft
48 750 Ft
90 000 Ft
67 500 Ft
315 000 Ft
236 250 Ft

10év (30%)

75 000 Ft
52 500 Ft
130 000 Ft
91 000 Ft
180 000 Ft
126 000 Ft
630 000 Ft
441 200 Ft

Áraink nettó árak, a feltüntetett árak az ÁFA-t nem tartalmazzák

SMTP szerver hírlevél küldéshez

Az SMTP szolgáltatások különböző típusai elsősorban nagy forgalmú levelezések kezelésére lettek kialakítva, azonban nyújtunk opciót a hírlevél küldéshez is. Kifejezetten erre a célra hoztuk létre az SMTP4-es csomagot, melyhez korlátlan számú domain rendelhető.

Tárhelyre is szükség van?

Ha a levelezés mellett webtárhelyre és domain-re is szükség van, költséghatékony megoldás lehet a DiMa LegEnd tárhely csomag választása. A tárhely csomaghoz ugyanis azon felül, hogy jelentős webes tárhelyet biztosít (30 GB-ot), jár az SMTP szolgáltatás is.

Ezzel korlátlan számú e-mail címet használhatunk a kapcsolt domain végződéseivel, illetve intenzív levelezést is bonyolíthatunk.

Rendelje meg SMTP szolgáltatásunkat most! Megteheti weboldalunkon az online megrendelés első lépésében, vagy a letölthető Word / Pdf dokumentum segítségével.


DiMa SMTP szolgáltatása

DiMa SMTP, rendelje meg most!

Mi az SMTP?

Az SMTP (Simple Mail Tranfer Protocol rövidítése ) feladata a leveleink elküldése. Levelező kliens használata esetén a kimenő levelek kiszolgálójához szükséges megadni az adott fiókok “smtp-jét”. Ez lehet az internetszolgáltató által megadott vagy a cégünktől megvásárolt smtp szolgáltatás.

Mire jó az SMTP?

Mi az SMTP előnye?

  • ha Ön állandó mozgásban van, és ezért nem tud emailt küldeni az eltérő helyszíneken
  • bárhol tud email küldeni és fogadni anélkül, hogy mindenhol be kellene állítani külön-külön a postafiókokat
  • ha korlátozva van a küldhető emailek száma
  • bármilyen levelezőklienssel kompatibilis (Outlook, Outlook Express, Thunderbird, InrediMail)
  • okostelefonon is működik

Amit a DiMa.hu vállal:

Egy Internet szolgáltatótól mentes SMTP szolgáltatást nyújtunk Önnek, amivel Ön bárhol, bármelyik országban, bármikor, bármilyen e-mail címéről küldhet levelet kliens programja segítségével. Önnek annyi a dolga, hogy még ma megrendeli a szolgáltatást elérhetőségeink valamelyikén, majd beállítja a tőlünk kapott felhasználói nevet és jelszót, s máris egyszerűen kezelheti levelezéseit.

Melyik csomagot válasszam?

Az SMTP csomagok úgy lettek kialakítva, hogy a néhány levél küldésével és a több tízezer levél küldésével foglalkozó ügyfeleink is megtalálják a megfelelő megoldást. A csomagokban korlátlan számú e-mail cím használható az adott SMTP – hez, viszont ezeknek például az első csomag esetében egy domain névhez kell tartozniuk. ([email protected], [email protected])… Ha nem egy hanem legalább két különböző domainen keresztül szeretne levelezni, akkor már az SMTP csomagjaink közül az SMTP2-es csomagot kell választania.