FileZilla

FileZillaFTP felhasználó létrehozása

A vezérlőpultba történő belépés után kattintson a baloldalon található Főbb tulajdonságok menü alatt az FTP felhasználókra.

Belépve az alapértelmezett FTP felhasználót fogja látni. Fontos megjegyezni, hogy az itt látható felhasználó FTP belépési adatai nem egyeznek meg a vezérlőpult belépési adataival, ezeket az adatokat a rendeléskor tőlünk kapott e-mail tartalmazza. Abban az esetben, ha ön megváltoztatja a vezérlőpult vagy az FTP jelszavát, akkor csak az FTP adatait módosítja a vezérlőpult kapcsolódási adatait nem!

ÚJ FTP felhasználó létrehozásához kattintson a Hozzáadás ikonra! A megjelenő párbeszéd panelben adja meg az új felhasználó nevét. A jelszó mezőkbe írja be a beállítani kívánt felhasználó jelszavát vagy generálhat egyet a dobókockára kattintva. A főkönyvtár címsorba begépelheti az FTP felhasználó könyvtár hozzáféréseit, korlátozhatja azt. Például a rendszergazda csak a www menüpontot érheti el. Vagy a weboldal készítője csak az adott weboldal tartalmához férhet hozzá. A komment címsort hagyja üresen, majd kattintson az OK gombra, így az új ftp felhasználó elkészült!

FTP felhasználó Szerkesztéséhez kattintson a szerkeszteni kívánt felhasználóra, majd a szerkesztés ikonra! Itt átírhatja az ftp felhasználó nevét, jelszavát, valamint a könyvtár hozzáféréseit.


Kattintsunk a File fülön található Site Manager gombra. (1. kép)

A megjelenő panelen kattintson a New Site gombra. A Select Entry panaelen tudja elnevezni a kapcsolatot. A kapcsolódási adatokat a General fülön adhatja meg: (2. kép)

  • Protokoll: ftp (nem sftp!)
  • Host: szerverneve.dima.hu vagy IP cím vagy FTP.domain.hu
  • Felhasználónév és a hozzátartozó jelszó
Ha ez megtörtént, akkor kattintson a Transfer Settings fülre és Transfer mode esetén állítsuk be a Passive módot, valamint pipáljuk be a Limit number os simultaneous connections checkbox-ot és állítsuk be értéknek a 2-t. (3. kép)

Ha ez megtörtén a Connect gomb segítségével csatlakozhatunk a szerverhez. (4. kép)

(1. kép)

(2. kép)

(3. kép)

(4. kép)