FileZilla

FileZilla

 

 

 

 

FTP felhasználó létrehozása

A vezérlőpultba történő belépés után kattints a bal oldalon található Főbb tulajdonságok menü alatt az FTP felhasználókra!

Belépve az alapértelmezett FTP felhasználót fogod látni. Fontos megjegyezni, hogy az itt látható felhasználó FTP belépési adatai megegyeznek a vezérlőpult belépési adataival, ezeket az adatokat a rendeléskor tőlünk kapott e-mail tartalmazza. Viszont abban az esetben, ha megváltoztatod a vezérlőpult vagy az FTP jelszavad, akkor csak a módosított felhasználó adatai változnak, a másik kapcsolódási adat nem!

Új FTP felhasználó létrehozásához kattints a Hozzáadás ikonra! A megjelenő párbeszédpanelben add meg az új felhasználóneved! A jelszó mezőbe írd be a használni kívánt jelszavad vagy generálhatsz egyet a dobókockára kattintva. A főkönyvtár címsorba begépelheted az FTP felhasználó könyvtár hozzáféréseid, korlátozhatod azt. Például ha a rendszergazda csak a www menüpontot érheti el, akkor az elérési út /www/ vagy ha azt szeretnéd, hogy a weboldal készítője csak az adott weboldal tartalmához férhessen hozzá, akkor a /www/peldadomain.hu/ -t add meg. A komment címsort opcionálisan kitöltheted, majd kattints az OK gombra – az új FTP felhasználó elkészült.

FTP felhasználó szerkesztéséhez kattints a szerkeszteni kívánt felhasználóra, majd a szerkesztés ikonra! Itt átírhatod az FTP felhasználóneved, jelszavad, valamint a könyvtárhozzáféréseid.

 

Indítsd el a FileZillát!

Kattints a File fülön található Site Manager gombra.

A megjelenő panelen kattints a New Site gombra!

A panel jobb oldali részén add meg a kapcsolódási adatokat!

A Host mezőbe add meg a szerver nevét – például: ajakos.dima.hu vagy a szerver IP-címét (195.228.76.41) vagy add meg a domain FTP rekordját: ftp.peldadomain.hu. A Port mezőbe 21-et írj, de üresen is hagyhatod, mert az alapértelmezett FTP portot használjuk a szervereinken. Az Encryption mezőbe válaszd az „Only use plain FTP”-t, majd a User és Password mezőbe írd be a felhasználóneved és jelszavad!

Ha ez megtörtént, akkor kattints a Transfer Settings fülre; Transfer mode esetén állítsd be a Passive módot, valamint pipáld be a Limit number of simultaneous connections checkbox-ot, és állíts be értéknek 5-öt.

 

Ha ez megtörtént, a Connect gomb segítségével csatlakozhatunk a szerverhez.