Kallaykuria

Kállay Kúria Virtuális idegenvezetés
  • Animáció fejlesztés
  • HTML – PHP fejlesztés
  • Virtuális idegenvezetés
  • Gömbpanoráma
  • Digitális tartalomfejlesztés
Árajánlat kérés

Kállósemjén Önkormányzata „In asperis et prosperis – 800 év Magyarország és Szabolcs megye szolgálatában” címen indított el 2012-ben egy kúria felújítási projektet. Az Európai Unió és a magyar állam által közel 1,2 milliárd forinttal támogatott beruházás célja, hogy a település történelmi és kulturális örökségének megőrzésével segítse elő a térség fejlődését, versenyképességének megteremtését.

A turisztikai fejlesztés központi eleme a Kállay-kúria felújítása. Az épületet az 1920-as éveknek megfelelően renoválták, külsejét és belső tereit műemlékvédelmi elvek alapján újították fel. Benne hagyományos és interaktív kiállítótermek, nosztalgia kávéház, játszóház és rendezvényterem várja a látogatókat.

A kúria kertjében álló Kállay-kápolna és környezete felújítása során emlékműveket és művészeti alkotásokat helyeztek el, hogy a kegyeletüket lerovók méltó körülmények között emlékezhessenek meg a település életében oly fontos szerepet játszó Kállay családról.

A kastélykert helyreállításával hangulatos pihenőpark, sétányok, zenepavilon, régi idők focipályája, teniszpálya, korabeli játszótér, testgyakorló pálya és képzőművészeti alkotások kerültek a kertbe.

A község életében is fontos beruházás valósult meg a kúria és a kastély felújításával. Az épületek megújulása mellett fontos volt számunkra a modernkor által megkövetelt technológiák használata is.

A DiMa.hu Kft a digitális tartalomfejlesztést úgy végezte el, hogy a meglévő képi, videó és hanganyagokat modernkori technikákkal ötvözte, így jött létre például az interaktív térkép vagy a virtuális idegenvezetés modul.

Belicza László
Polgármester