Rólunk írták

Gyors, segítőkész szakemberek. Problémamentes szolgáltató!

Cser Csaba
www.wesselenyiiskola.hu

Online marketing szakértőként nagyon fontos számomra, hogy minőségi tárhelyen legyen a honlapom. Olyan szolgáltatót kerestem, ahol gyors és segítőkész az ügyfélszolgálat és a betöltési sebesség is megfelelő. A Google pozitívan értékeli a gyors betöltési időt, így könnyebben lehet előre kerülni a találatok között. A DiMa tárhellyel teljesen elégedett vagyok, a honlap betöltési idejére nem lehet panasz. Azóta az ügyfeleimnek is rendszeresen a DiMa.hu-n biztosítom a tárhelyet. Az ügyfélszolgálat előtt pedig le a kalappal! Az élő chat-en 1-2 perc alatt megválaszolják az összetett kérdéseket is.

Nótin Szabolcs marketing tanácsadó
Marketing21 Online Marketing Műhely - Weblap | SEO | PPC
www.marketing21.hu

Nagyon jó érzés, hogy ennyire ügyfél centrikus Önöknél a kiszolgálás. Még új vagyok, néhány hónapja vettem igénybe a szolgáltatásukat, de bízom benne, hogy hosszútávú lesz ez az együttműködés.

További sikereket kívánok a munkájukhoz!
Üdvözlettel: Vilmányi Judit
www.vilmanyi.hu

A Gépész-Ardics 2002 Kft. nevében, a permetezovizsga.hu oldal kapcsán a véleményem:

Nekem a szolgáltatás megfelelő:
- problémák esetén is gyors a reakció.
- a szerver folyamatosan elérhető
- ha nem tudtam belépni, az a saját hibámból eredt
- a biztonsági problémák esetén megfelelő segítséget kaptam.
- az árak szerintem reálisak
- a tárhely és domain létrehozása kényelmes és gyors

Nincs panaszom. Ami problémám volt, mindenben kaptam gyors és szakszerű segítséget.
www.permetezovizsga.hu

"Magam és Egyesületünk nevében tisztelettel megköszönöm a DIMA.HU segítségét a weboldalunkon fellépő hiba elhárításában.
Több alkalommal is tapasztaltam azt, hogy a DIMA.HU munkatársai mennyire aktívan és azonnal segítenek ha gond van. Úgy gondolom, hogy 2008-ban jól választottam amikor Önöknél regisztráltam domain nevet és tárhelyet.

KÖSZÖNÖM !!!"
Nagy Miklós
II. világháborús Amerikai katonai hagyományőrző Egyesület elnöke
www.paratroopers.hu

"Személy szerinti elég kritikus látószögem ellenére egyetlen panaszom se lehet. A "merész" ötleteim is kiszolgálja a rendszerük. Ha nem, akkor azonnal segítenek és megoldják a problémát, hogy fejleszteni tudjuk a magazint. Az oldalaim például az iliveinstyle.com magazin, az egész világban elérhető és a DiMa szervere által gyorsan!
Pontosan ezért javaslom őket az érdeklődőknek.
Panaszom nincs, további sok sikert!"

Sarkadi Roland
www.iliveinstyle.com

"Köszönettel vettem az eddigi együttműködést, elégedett vagyok mindennel, ami azért is nagy szó mert én egy abszolút user vagyok. A weblapjuk külön dícséretet érdemel, szuper hogy mindent megtalálni rajta, érthető és a videók teljesen kimerítik a felmerülő kérdéseket."

Kiss Attila
kisatisound.hu

"Egy olyan debreceni tárhely szolgáltatót kerestem akinek gyors és érthető adminisztrációs felülettel rendelkezik, illetve ha valamit nem értenék akkor e-mailben gyorsan választ is kapok a kérdéseimre. Ezt sikerült megtalálnom a Dima.hu jóvoltából úgy, hogy még az áraik is igen nagyszerűek. A csomagokban található szolgáltatások egyedire is szabható amit más szolgáltatók esetében csak ritkán vagy valamilyen plusz díj ellenében lehet igénybe venni. Az IP címek sokszínűsége miatt a SEO-s vállalkozásomat is nagyban segíti."

Evenich András
kulcsszo.hu

"Hazánkban rengeteg tárhely cég van jelen, de kevés olyan cég van akiben maximálisan megbízhatunk és akinek világbajnok árai vannak. A Dima az egyik a legjobb 3 hazai tárhely cégnek! Az admin felület könnyen kezelhető, a weboldalak gyorsak és a kiszolgálás is profi. A tárhely csomagok sokszínűsége miatt midnenki megtalálja azt amire szüksége van!"

Tóth Mihály
netkreativ.hu

"Webdesign-al és weboldal karbantartással foglalkozom. Több éve dolgozom a cégetekkel, és ügyfeleimnek nyugodt szívvel ajánlom szolgáltatásaitokat. Az utóbbi időben többször tapasztaltam, hogy más tárhely szolgáltókkal nehézkesen lehet együttműködni. A ti csapatotok és felkészültségetek teljesen profi. Nem fordult még elő olyan akadály, amit ne tudtatok volna azonnal orvosolni."

Molesdesign
molesbela.hu

"A Dima.hu oldalán olyan egyedi tárhellyel találkoztam, mint még soha máshol ezelőtt Magyarországon. Egyszerűbb, könnyebben áttekinthetőbb, mint a cpanel. A linképítés során gyakran építünk fel komplett weboldalakat kizárólag egy jó link érdekében. Ilyenkor fontos, hogy ennek a weboldalnak a létrehozása és menedzselése gyors és könnyű legyen. Ezen a tárhelyen ezek teljesülnek. Ráadásul ha valamiben elakad az ember, elég egy emailt írni, és gyorsan segítenek a megoldásban."

Duli Gábor
linkepites.hu

"Miért szeretek a Dima.hu-val dolgozni? Mert ők az első olyan szolgáltatóm aki bármely kérdésemre válaszolt 1 napon belül, minden elvárásomra megoldást nyújtottak és az egyik LEGOLCSÓBB szolgáltatóként biztosítanak mindent közvetlen, baráti stílusban. Jó tudni, hogy végre nem egy olyan szolgáltatóm van akinek nem kell 3 levelet írni, hogy választ adjanak kérdésemre. Nem véletlenül küldtem már hozzájuk több ügyfelet, mindenkinek csak ajánlatni tudom!
Ha több, mint 300 domain-em hatékonyan működik a Dima.hu-n akkor senkinek nem lehet panasza!"

Schmidt Péter
domainstand.hu

"Az ingyenes tárhelyem váratlan megszűnésekor sürgősen keresnem kellett új Szolgáltatót. A lackoauto.hu weblap tulajdonosa ajánlotta nekem a DiMa.hu Kft-t, amiért hálás vagyok Neki. A DiMa.hu Kft rendkívüli gyorsaságának és segítőkészségének köszönhetően, a lapjaimat zökkenőmentesen és kihagyás nélkül egy nap alatt át tudtam költöztetni. Azóta is bármilyen gondom volt - és mivel nem vagyok profi számítógépes elég sokszor előfordult - nagy türelemmel segítettek. Több barátomnak ajánlottam már, és mindenkinek csak azt tudom mondani, ha gyors, segítőkész és rugalmas tárhelyszolgáltatót keresnek, forduljanak bizalommal a DiMa.hu Kft - hez. Az sem mellékes, hogy rendkívül barátságos áron, nagy tárhelykapacitást ajánlanak. További sok sikert kívánok a munkájukhoz!"

Köszönettel Kiss Jutka

LadyJ: képszerkesztés, képszerkesztő programok
ladyj képkeretek: letölthető képkeretek
www.ladyj.hu
kepkeretek.ladyj.hu

"Nekem két weboldalam is van a DiMa.hu szolgáltatónál és több ismerősömet is átcsábítottam már ide, ami nem volt nehéz. Nagyon fontos számomra az üzleti oldal, ami a pénzt hozza, de az előző szolgáltatónál nem mindig volt biztonságban. Hol napokig nem volt elérhető, vagy megszórták vírusokkal, sok probléma volt velük. A hobbi oldalam egy másik szolgáltatónál volt, velük nem volt sok problémám, de megszűnt a szerverük. Akkor keresgéltem egy olyan tárhelyet, ami biztonságos és megfelelő méretű tárhellyel is rendelkezik, elfogadható áron. A sors hozott össze ezzel a szuper szolgáltatóval a DiMa.hu val, amiért nagyon hálás vagyok. Szakmailag jól felkészült csapat, akire mindig számíthatok, bármikor is van valami kérdésem. Törődnek velünk ügyfelekkel, gyorsan reagálnak, mindig segítenek. Biztos vagyok benne, ettől jobb szolgáltatót nem is választhattam volna. Ameddig lehetőségem lesz, itt fogok maradni mind a két web lapommal. Köszönöm szépen a lehetőséget a sok segítséget. Sok sikert kívánok az egész kis csapatnak. Biztos, hogy akinek csak tudom, ajánlani fogom."

Lau Kft: Autóalkatrész kereskedés
zsóka56: hobbi oldal, képek képeslapok
www.laukft.hu
www.zsoka56.hu

"A DiMa.hu csapatában megtaláltam 'A Szolgáltató'-t. Egy olyan dinamikus, szakmailag jól felkészült csapatot, akire mindig számíthatok,számithatunk. Mi is az valójában? Az ügyfelekkel való törődés a gyors reagálás bármilyen problémára vagy kérésre. Véleményem szerint az egyik legdinamikusabban fejlődő tárhelyszolgáltatót választottam.Remélem még hosszú ideig kapcsolatban maradok velük. A nagyméretű tárhely, a versenyképes ár és a technikai feltételek mind arra ösztönöz, hogy továbbra is innen működtessem a honlapomat. Csak ajánlani tudom."

GM (Grandmester) Balogh Csaba sakknagymester a magyar olimpiai válogatott tagja.
www.baloghcsaba.com

"Amikor a projecthez megfelelő hátteret kerestem, akkor a költséghatékonyság és megfelelő support volt a két fő célom. Az itt töltött időm alatt csak pozitív élményeket szereztem a cégről és alkalmazottairól. Minden esetben barátságosak és pontosak voltak. A kéréseimet és igényeimet teljes körűen értették és oldották meg. Általános és szakmai fogalmazás esetén egyaránt. Az egész légkör nagyon kellemes, tökéletes választás volt".

Marosvölgyi Zoltán
www.zkonline.hu

"A Marianna-Sport Kft. nevében szeretném ajánlani a DiMa.hu-t bárkinek és ezúton is megköszönni a hozzáállást, szakértelmet. Informatikai téren teljesen kezdő vagyok, mindenben a segítségemre voltak. Az elgondolástól a kész honlapig pár nap telt el. A rendszer tökéletesen működik. A másik honlapom egy ingyenes tárhely szolgáltatónál volt, azt is pár nap leforgása alatt áttették. Ma már két honlapom is a Dima.hu-nál működik."

Köszönettel
Végh Marianna
www.marianna-masszazs.hu

"Cégünk, a Révész Computer - Mille-Bau 2000 Kft. már lassan egy éve dolgozik a DiMa.hu Kft-vel. Mivel rendszeresen jegyzünk be és regisztrálunk át domain neveket, igénylünk különböző tárhelyeket elkészített honlapjainkhoz, ezért nagyon fontos számunkra, hogy olyan partnerrel dolgozhassunk együtt, aki minden kívánságunkat gyorsan és tökéletesen teljesítenek. Cégünk a DiMa.hu Kft. előtt számos domain regisztrátor és tárhely szolgáltató céggel dolgozott együtt, de a egyik cég munkája sem volt olyan színvonalas és tökéletes, mint a DiMa.hu Kft-é, vagy az árak voltak irreálisan magasak! Nem tudtunk még olyat kérni amit ne teljesítettek volna, rugalmasak, segítőkészek. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a céget, ha tökéletes és hibátlan munkát szeretne!"

Révész Norbert - Révész Computer
www.reveszcomputer.hu

"Korábban egy másik tárhely szolgáltatónál üzemeltettük portálunkat a www.infokt.hu -t. Nagyon sok problémánk volt. Többször indokolatlanul lekapcsoltak bennünket, a válaszidők kritikán aluliak voltak. Ilyen előzmények után döntöttük el, hogy szolgáltatót váltunk. Nem bántuk meg! A DiMa.hu kifogástalan partner! Az átmozgatás zökkenő mentesen lezajlott és ugyanaz a tartalom náluk probléma mentesen működik. Ajánlom minden kezdőnek, haladónak és profinak. Csomagjaik között bárki megtalálhatja azt ami számára a legjobb. Gratulálunk DiMa.hu!"

Dubicz György
www.infokt.hu

"Cégünk 2005-ben alakult és kezdésnek ingyenes oldalakat használtam a weblaphoz,de meguntam,hogy mindig vagy nem tudtam feltölteni friss adatokat vagy esetleg amikor vendégkönyvet szerettem volna vagy bármilyen más plusz szolgáltatást akkor akadályokba ütköztem A DiMa.hu -ra véletlenül akadtam rá nyilvános oldalon iwiw :) a közös ismerősök között az egyik kollegájukra és legelőször tőle kértem segítséget nagyon segítőkész volt ő felajánlotta nekem ezt a lehetőséget El kell ,hogy mondjam a honlap szerkesztéshez egyáltalán nem értettem sokat segített nekem! Nem is néztem igazán körül elfogadtam az ajánlatát beregisztrálta az oldalunkat,segített a telepítésekben ,szerkesztésben és sorolhatnám még tovább!!! Jöttek mindig e-mailben ajánlatok más cégektől is és akkor döbbentem rá, hogy nem elég, hogy egy ilyen korrekt cégnél van domainom még árba is verhetetlenek. Ha netán gondom van jelzek és sokszor abba a pillanatban segítenek. Volt olyan hogy késő este megállt a levelezőprogram nem volt gond segített. Nem volt az mint nagyon sok cégnél, hogy bocsi majd holnap munkaidőben. Vagy megtámadta egy ?. a webshopunkat minden adat oda veszett és mivel nagyon profi módon mentést végeznek így ebben is segítségere voltak visszahozták a lehetetlenből a shopot. Bármi frissítés történik szerverükön vagy bármilyen javítás időben értesítenek nem ér meglepetés. Egy szóval leírva munkájukat ->Profik Csak ajánlani tudom mindenkinek"

Üdvözlettel:Lackó Autóalkatrész Centrum
www.lackoauto.hu

"Azért választottam a DiMa.hu Kft-ét, mert elfogadható áron biztosítanak tárhelyet és domain nevet, valamint segítőkészek voltak, mikor ezekkel kapcsolatos kérdéseimmel hozzájuk fordultam."

I. Tamás
www.itsm.hu

CIB - Online bankkártyás fizetés

(Vásárlói tájékoztató)DiMa.hu Kft logo

A DiMa.hu Kft. a CIB Bank által biztosított biztonságos bankkártyás fizetési megoldást nyújtja vásárlóinak. A biztonságot az adatok szétválasztása alapozza meg. A DiMa.hu Kft. a megrendeléssel kapcsolatos információkat kapja meg a vásárlótól, a CIB Bank pedig kizárólag a fizetési tranzakcióhoz szükséges kártyaadatokat a 128 bites SSL titkosítással ellátott fizetőoldalon. A fizetőoldal adattartalmáról a DiMa.hu Kft. nem értesül, azokat csak a CIB Bank érheti el. A tranzakció eredményéről a fizetést követően a DiMa.hu Kft. oldala tájékoztatja. A kártyás fizetéshez az Ön internet böngésző programjának támogatnia kell az SSL titkosítást.

A vásárolt szolgáltatás ellenértéke, a kifizetett összeg azonnal zárolásra kerül kártyaszámláján. Kérjük, olvassa el részletes tájékoztatónkat!


Üdvözöljük a CIB Bank biztonságos, internetes fizetési megoldásával működő oldalán!

Az alábbiakban röviden ismertetjük, hogy miképp intézheti biztonságos módon vásárlását.

Mire figyeljen a vásárláskor?

  • - Olvassa el online domain- és tárhely rendelő felületünk ismertetőjét, a vásárlás kondícióit és a kiszállítás és a fizetés feltételeit!

  • - Tanulmányozza át a felület biztonsági feltételeit, hiszen ezzel garantálják az Ön adatainak biztonságát!

  • - Tartsa nyilván a vásárlásával kapcsolatos adatait!

  • - Tartsa nyilván a fizetéssel kapcsolatos tranzakciós adatait! (tranzakció azonosító, engedélyszám)

  • - Biztosítsa, hogy titkos kártyaadataihoz illetéktelen személy soha ne férhessen hozzá.

  • - Használjon olyan böngészőt, amely támogatja az SSL titkosításhoz szükséges opciót!


A biztonságról

Az SSL, a Secure Sockets Layer elfogadott titkosítási eljárás rövidítése. Bankunk rendelkezik egy 128 bites titkosító kulccsal, amely a kommunikációs csatornát védi. A VeriSign nevű cég teszi lehetővé a CIB Banknak a 128 bites kulcs használatát, amely segítségével biztosítjuk az SSL alapú titkosítást. Jelenleg a világ elektronikus kereskedelmének 90%-ában ezt a titkosítási módot alkalmazzák. A vásárló által használt böngésző program az SSL segítségével a kártyabirtokos adatait az elküldés előtt titkosítja, így azok kódolt formában jutnak el a CIB Bankhoz, ezáltal illetéktelen személyek számára nem értelmezhetőek.

Elfogadott kártyák

A CIB Bank internetes fizetési rendszere a MasterCard, a VISA termékcsaládba tartozó VISA és VISA Electron (az Electronnál csak abban az esetben, ha azt a kibocsátó bank engedélyezi) bankkártyák használatát, valamint internetes használatra alkalmas webkártyával való fizetést teszi lehetővé.

Fizetés lépései

  1. - Ön a DiMa.hu Kft. oldalán választja ki a szolgáltatást melynek összegét bankkártyás fizetéssel kívánja teljesíteni.

  2. - Ezt követően Ön átkerül a CIB Bank biztonságos fizetést garantáló oldalára, ahol a fizetés megkezdéséhez kártyaadatait szükséges kitöltenie.

  3. - A kártyaadatok megadását követően a Fizetés gombra kattintva indíthatja el a tranzakciót

  4. - A fizetést követően Ön visszatér a DiMa.hu Kft. oldalára, ahol a tranzakció eredményéről kap visszaigazolást.

A bankkártyával történő fizetés esetén a sikeres tranzakciót követően - ez a bankkártya érvényessége és a fedezet ellenőrzése utáni elfogadást jelenti -, a CIB Bank elindítja a Kártyabirtokos számlájának megterhelését az áru vagy szolgáltatás ellenértékével.

Amennyiben Ön nem kerül visszairányításra a fizetőoldalról a DiMa.hu Kft. oldalára, úgy a tranzakció sikertelennek minősül. Amennyiben a banki fizetőoldalon a böngésző "Vissza/Back" vagy a "Frissítés/Refresh" gombjára kattint, ill. bezárja a böngésző ablakot mielőtt visszairányításra kerülne az áruházba, a fizetés sikertelennek minősül.

Amennyiben a tranzakció eredményéről, annak sikertelensége esetén, okáról, részleteiről bővebben kíván tájékozódni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot számlavezető bankjával.


Kérdések és válaszok internetes kártyás fizetésről

 

KÁRTYAELFOGADÁS

 

Milyen típusú kártyákkal lehet fizetni?

A VISA és az Mastercard dombornyomott kártyáival, ill. egyes VISA Electron kártyákkal. A VISA Electron kártyák interneten történő használatának lehetősége a kártyát kibocsátó banktól függ. A CIB által kibocsátott VISA Electron típusú bankkártya használható interneten történő vásárlásra.

 

Mely bankok kártyái alkalmasak internetes fizetésre?

Minden olyan VISA és Mastercard/Maestro kártyával, mely internetes fizetésre a kártyakibocsátó bank által engedélyeztetve lettek, valamint a kifejezetten internetes használatra hivatott webkártyák.

 

Lehet-e vásárlókártyákkal fizetni?

Hűségpontokat tartalmazó, kereskedők/szolgáltatók által kibocsátott pontgyűjtő kártyákkal nem lehet interneten fizetni.

 

Lehet-e co-branded kártyákkal fizetni?

Bármilyen olyan co-branded kártyával lehetséges fizetni, mely internetes fizetésre alkalmas MasterCard vagy VISA alapú kártya.

 

FIZETÉS FOLYAMATA

 

Hogyan működik az online fizetés banki háttérfolyamata?

A vásárló a kereskedő/szolgáltató internetes oldalán a bankkártyás fizetési mód választását követően a fizetést kezdeményezi, melynek eredményeként átkerül a Bank biztonságos kommunikációs csatornával ellátott fizetőoldalára. A fizetéshez szükséges megadni kártyaszámát, lejárati idejét, és a kártya hátoldalának aláíráscsíkján található 3 jegyű érvényesítési kódot. A tranzakciót Ön indítja el, ettől kezdve a kártya valós idejű engedélyezésen megy keresztül, melynek keretében a kártyaadatok eredetisége-, fedezet-, vásárlási limit kerül ellenőrzésre. Amennyiben a tranzakció folytatásához minden adat megfelel, a fizetendő összeget számlavezető (kártyakibocsátó) bankja zárolja a kártyáján. Az összeg számlán történő terhelése (levonása) számlavezető banktól függően néhány napon belül következik be.

 

Miben különbözik az internetes kártyás vásárlás a hagyományostól?

Megkülönböztetünk kártya jelenlétével történő (Card Present) és kártya jelenléte nélküli (Card not Present) tranzakciókat. A Card Present tranzakció POS terminál eszköz segítségével történik. A kártya lehúzását és a PIN kód beütését követően a terminál kapcsolatba lép a kártyabirtokos bankjával, az engedélyező központon keresztül, és a kártya típusától, illetve a kártya kibocsátójától függően a VISA vagy MasterCard hálózaton keresztül. Itt megtörténik az érvényesség és fedezetvizsgálat (authorizáció). Az előbbi útvonalon visszafelé haladva a POS terminál (illetve a kereskedő) megkapja a jóváhagyást vagy elutasítást. A vásárló aláírja a bizonylatot. A Card not Present olyan tranzakció, melynek lebonyolításakor a bankkártya fizikailag nincs jelen. Ide tartoznak a levélben, telefonon, illetve az elektronikus úton (internet) lebonyolított tranzakciók, amelyek esetében a vásárló (kártyabirtokos) a tranzakciót biztonságos (128 bites titkosítású) fizetőoldalon bekért kártyaadatok megadásával indítja. A sikeres tranzakcióról Ön kap ún. engedélyszámot, mely megegyezik a papír alapú bizonylaton található számmal.

 

Mit jelent a foglalás?

A tranzakciót a bank tudomására jutásakor azonnal foglalás (zárolás) követi, hiszen a tényleges terheléshez előbb a hivatalos adatoknak be kell érkezniük, mely néhány napot igénybe vesz és az alatt a vásárolt összeg újra elkölthető lenne. Ezért a foglalással a levásárolt vagy felvett pénzt elkülönítik, foglalás alá teszik. A foglalt összeg hozzátartozik a számlaegyenleghez, azaz jár rá kamat, de még egyszer nem költhető el. A foglalás biztosítja azon tranzakciók visszautasítását, melyre már nincs fedezet, noha a számlaegyenleg erre elvben még lehetőséget nyújtana.

 

SIKERTELEN FIZETÉSEK ÉS TEENDŐK

 

Milyen esetben lehet sikertelen egy tranzakció?

Általában a kártyát kibocsátó bank (tehát ahol az ügyfél a kártyát kapta) által el nem fogadott fizetési megbízás; de bankkártya használat esetében ez lehet olyan okból is, hogy távközlési vagy informatikai hiba miatt az engedélykérés nem jut el a kártyát kibocsátó bankhoz.

 

Kártya jellegű hiba

A kártya nem alkalmas internetes fizetésre.

A kártya internetes használata számlavezető bank által tiltott.

A kártyahasználat tiltott.

A kártyaadatok (kártyaszám, lejárat, aláíráscsíkon szereplő kód) hibásan lettek megadva.

A kártya lejárt.

 

Számla jellegű hiba

Nincs fedezet a tranzakció végrehajtásához.

A tranzakció összege meghaladja a kártya vásárlási limitét.

 

Kapcsolati jellegű hiba

A tranzakció során valószínűleg megszakadt a vonal. Kérjük, próbálja meg újra.

A tranzakció időtúllépés miatt sikertelen volt. Kérjük, próbálja meg újra.

 

Technikai jellegű hiba

Amennyiben a fizetőoldalról nem tért vissza a kereskedő/szolgáltató oldalára, a tranzakció sikertelen.

Amennyiben a fizetőoldalról visszatért, de a böngésző "back", "reload" illetve "refresh" segítségével visszatér a fizetőoldalra, tranzakcióját a rendszer biztonsági okokból automatikusan visszautasítja.

 

Mi a teendő a fizetési procedúra sikertelensége esetén?

A tranzakcióról minden esetben generálódik egy tranzakcióazonosító, melyet javaslunk feljegyezni. Amennyiben a fizetési kísérlet során tranzakció banki oldalról visszautasításra kerül, kérjük vegye fel a kapcsolatot számlavezető bankjával.

 

Miért a számlavezető bankkal kell felvenni a kapcsolatot a fizetés sikertelensége esetén?

A kártyaellenőrzés során a számlavezető (kártyakibocsátó) bank értesíti az összeget beszedő kereskedő (elfogadó) bankjának, hogy a tranzakció elvégezhető-e. Más bank ügyfelének az elfogadó bank nem adhat ki bizalmas információkat, arra csak a kártyabirtokost azonosító banknak van joga.

 

Mit jelent az, ha bankomtól azonban SMS kaptam az összeg foglalásáról/zárolásáról, azonban a kereskedő/szolgáltató azt jelzi, hogy sikertelen volt a fizetés?

Ez a jelenség olyan esetben fordulhat elő, ha a kártya ellenőrzése megtörtént a fizetőoldalon, azonban Ön nem tért vissza kereskedő/szolgáltató internetes oldalára. A tranzakció ebben az esetben befejezetlennek, így automatikusan sikertelennek minősül. Ilyen esetben az összeg nem kerül terhelésre kártyáján, a foglalás feloldásra kerül.

 

BIZTONSÁG

 

Mit jelent a VeriSign és a 128 bites titkosítású SSL kommunikációs csatorna?

Az SSL, a Secure Sockets Layer elfogadott titkosítási eljárás rövidítése. Bankunk rendelkezik egy 128 bites titkosító kulccsal, amely a kommunikációs csatornát védi. A VeriSign nevű cég teszi lehetővé a CIB Bank-nak a 128 bites kulcs használatát, amely segítségével biztosítjuk az SSL alapú titkosítást. Jelenleg a világ elektronikus kereskedelmének 90%-ában ezt a titkosítási módot alkalmazzák. A vásárló által használt böngésző program az SSL segítségével a kártyabirtokos adatait az elküldés előtt titkosítja, így azok kódolt formában jutnak el a CIB Bankhoz, ezáltal illetéktelen személyek számára nem értelmezhetőek.

 

A fizetés után figyelmeztetett a böngészőm, hogy elhagyom a biztonsági zónát. A fizetésem biztonsága így garantált?

Teljes mértékben igen. A fizetés folyamata 128-bites titkosított kommunikációs csatornán folyik, így teljesen biztonságos. A tranzakciót követően Ön a kereskedő honlapjára jut vissza, amennyiben a kereskedő oldala nem titkosított, a böngészője figyelmezteti, hogy a titkosított csatornát elhagyta. Ez nem jelent veszélyt a fizetés biztonságát illetően.

 

Mit jelent a CVC2/CVV2 kód?

A MasterCard esetében az ún Card Verification Code, a Visa esetében az ún. Card Verification Value egy olyan, a bankkártya mágnescsíkján kódolt numerikus érték, melynek segítségével megállapítható egy kártya valódisága. Az ún. CVC2 kódot, mely az Mastercard/Maestro kártyák hátoldalán található számsor utolsó három számjegyében szerepel, az internetes vásárlások során kell megadni.

 

Mit jelent a Verified by Visa?

A Verified by Visa rendszerben regisztrált Visa kártyabirtokosok jelszót választanak a kártyát kibocsátó banknál, mely segítségével azonosíthatják magukat internetes vásárlás esetén, és amely védelmet nyújt a Visa kártyák jogosulatlan használata ellen. A CIB Bank elfogadja a Verified by Visa rendszer keretein belül kibocsátott kártyákat.

 

Mit jelent a Mastercard SecureCode?

A Mastercard SecureCode rendszerben regisztrált Mastercard/Maestro kártyabirtokosok jelszót választanak a kártyát kibocsátó banknál, mely segítségével azonosíthatják magukat internetes vásárlás esetén, és amely védelmet nyújt a Mastercard/Maestro kártyák jogosulatlan használata ellen. A CIB Bank elfogadja a Mastercard SecureCode rendszer keretein belül kibocsátott kártyákat.

 

Mit jelent a UCAF kód?

MasterCard/Maestro kártyák esetén az Ön kártyakibocsátó bankjától esetlegesen kapott egyedi kód. Ha nem kapott ilyet, hagyja üresen a mezőt.

PayPal ISPsystem TeamViewer CIB BANK, MasterCard, VISA, VISA Electron, Maestro .eu .hu .Cambium Networks