Spamleírás


Az egyre több spam levél szűrésére cégünk SPAM szűrőt használ, melynek pár paraméterét, Ön is tudja állítani. Levelezni webmailen vagy levelező kliensek segítségével (Thunderbird, Outlook, stb.) lehetséges. Első lépésként a webmailes levelezésnél mutatjuk meg a spam szűrő beállítási lehetőségét.

A vezérlőpultba belépve az e-mail láda menüre kattintva kilistázza az e-mail címeket. Itt a kívánt e-mailre kattintva felugrik egy ablak. Alap esetben a globális beállítások fül látszik, de nekünk a második az ANTI-SPAM védelem fül szükséges most. Ott pipáljuk be a felhasználó SpamAssassin-je boxot, ha megtörtént akkor megnyíló részben az alábbi opciók közül választhatunk.

  • Spam pont értéke: Az alapértelmezett érték az 5. Módosítást csak szakembereknek javasoljuk.
  • Töltse ki a Téma mezőt: ez a szöveg fog megjelenni a spam levél tárgyát kiegészítve.
  • A jelentés típusa: Három típusból választhat értelem szerűen, hogy kívánja kezelni a SPAM leveleket.
  • Eljárás:

    • Nem aktív: Így minden SPAM levelet megkap csak a tárgyba ki lesz egészítve a fentebb megadott szöveggel
    • Törlés: rögtön törli a spam levelet így Ön nem kapja meg egyik mappába sem.
    • Mozgatás Junk/spam-be: ebben az esetben, amit SPAM-nek érzékel ebbe a mappába teszi. Ha ezt szeretné beállítani akkor a webmail felületre belépve egy beállítást el kell végezni. Belépést követően a jobb sarokban felül válasza a Beállítások fület. Erre kattintott akkor a mappa menüt majd ott iratkozzon fel minden mappára, de ha már fel van, akkor a Kéretlen leveleket pipálja be. Ezzel fogja elérni, hogy ebbe a mappába kerüljenek a levelek. Ha nem így teszi, akkor nem fogja látni a SPAM leveleket egyik mappában sem. Az OK gombra nyomja a beállítások azonnal életbe lépnek. IMAP fiók esetében is végre kell hajtani ezt a beállítást a webmail felületen. POP3 fiók esetében nem működik ez a funkció. Nagyon ügyeljen a beállításokra, mert értékes levél is SPAM mappába kerülhet.

További kérdéseivel is forduljon hozzánk bizalommal: [email protected]