Spamleírás


Az egyre több spam levél szűrésére cégünk SPAM szűrőt használ, melynek pár paraméterét Te is be tudod állítani. Levelezni webmailen vagy levelező kliensek segítségével (Thunderbird, Outlook stb.) lehetséges. Első lépésként a webmailes levelezésnél mutatjuk meg a spam szűrő beállítási lehetőségét.

A vezérlőpultba belépve az e-mail láda menüre kattintva kilistázza az e-mail címeket. Itt a kívánt e-mailre kattintva felugrik egy ablak. Alapesetben a globális beállítások fül látszik, de nekünk a második, az ANTI-SPAM védelem fül szükséges most. Ott pipáljuk be a felhasználó SpamAssassin-je boxot, ha megtörtént, akkor megnyíló részben az alábbi opciók közül választhatunk.

  • Spam pont értéke: Az alapértelmezett érték az 5. Módosítását csak szakembereknek javasoljuk.
  • Töltsd ki a Téma mezőt: ez a szöveg fog megjelenni a spam levél tárgyát kiegészítve.
  • A jelentés típusa: három típusból választhatunk értelemszerűen, hogy kívánjuk kezelni a SPAM leveleket.
  • Eljárás:

    • Nem aktív: Így minden SPAM levelet megkapunk, csak a tárgyba ki lesz egészítve a fentebb megadott szöveggel
    • Törlés: rögtön törli a spam levelet, így azt nem kapod meg egyik mappába sem.
    • Mozgatás Junk/spam-be: ebben az esetben, amit SPAM-nek érzékel, ebbe a mappába teszi. Ha ezt szeretnéd beállítani, akkor a webmail felületre belépve egy beállítást el kell végezni. Belépést követően a jobb sarokban felül válaszd a Beállítások fület. Ha erre kattintottál, akkor a mappa menüt válaszd, majd ott iratkozz fel minden mappára, de ha már fel vagy, akkor a Kéretlen leveleket pipáld be. Ezzel fogod elérni, hogy ebbe a mappába kerüljenek a levelek. Ha nem így teszel, akkor nem fogod látni a SPAM leveleket egyik mappában sem. Az OK gombra nyomja a beállítások azonnal életbe lépnek. IMAP fiók esetében is végre kell hajtani ezt a beállítást a webmail felületen. POP3 fiók esetében nem működik ez a funkció. Nagyon ügyelj a beállításokra, mert értékes levél is SPAM mappába kerülhet.

A beállításokkal kapcsolatos kérdéseiddel fordulj hozzánk bizalommal a [email protected] e-mail-címen.