KÉRDÉSE VAN? SEGÍTÜNK!

SSL Tanúsítvány

Mi az SSL?

Az SSL (Secure Socket Layer) egy biztonsági réteg, mely az interneten történő kommunikáció titkosításáért felel. Másképpen megfogalmazva, egy weboldal esetén az SSL gondoskodik arról, hogy a weboldalon történő kommunikáció ne kerüljön rossz kezekbe.

Az SSL tanúsítvány megléte a gyakorlatban úgy nyilvánul meg, hogy a weboldal URL-je előtt a szokásos http:// előtag helyett https:// jelenik meg, illetve ha minden rendben van, akkor általában egy kis zöld lakat jelöli a felhasználó felé, hogy az oldallal folytatott kommunikációja biztonságos.

Mozilla Firefox - nem biztonságos http://
Mozilla Firefox
nem biztonságos http://
Mozilla Firefox - biztonságos https://
Mozilla Firefox
biztonságos https://
Google Chrome - nem biztonságos http://
Google Chrome
nem biztonságos http://
Google Chrome - biztonságos https://
Google Chrome
biztonságos https://

Milyen esetekben indokolt a https protokoll használata?

Az internet fejlődése egyre inkább a biztonság felé terelődik, így minden weboldal tulajdonosnak érdemes elgondolkoznia egy biztonsági tanúsítvány beszerzésén. A tanúsítvány használata főként a következő esetekben indokolt:


Https így lesz látható ingyenes CMS és webáruház rendszereknél

Wordpress, Joomla CMS rendszereket használó weboldalak esetében, a tárhelyen beállított SSL után, csak egy bizonyos plugint vagy modult kell feltelepíteni és a https-re való átállás meg is oldódik percek alatt. Ugyanez vonatkozik a webáruházas rendszerekre is mint pl: Opencart, stb.

Íme egy plugin lista a legnépszerűbb rendszerekhez:

Wordpress - Really Simple SSL
Joomla - Yireo SSL Redirection
Opencart - Forced SSL Everywhere


SSL tanúsítványok a DiMa.hu-tól

DiMa SSL tanusítvány és a Google is jobban fogja szeretni weboldalát Egy komoly SSL tanúsítvány, amely valamelyik hatóság által is alá van írva, ellenben az ingyenes tanúsítvánnyal, jóval hangsúlyosabb a Google szemében is. Weboldal tulajdonosként mindenkinek kötelessége hogy gondoskodjon látogatóinak biztonságáról, főként, ha valamilyen adatot is elkér tőlük, legyen az egy űrlap, vagy egy bankkártya azonosítója. Ehhez a következő tanúsítványokat ajánljuk:

Rapid SSL Certificate (DV): 12.000 Ft/év

A tanúsítvány egy domain címhez rendelhető (vagy 1 db aldomain-hez), és Domain szintű ellenőrzést biztosít.

Rapid SSL Wildcard Certificate (DV): 50.000 Ft/év

Szintén domain szintű hitelesítést nyújt, azonban a hitelesítés érvényes az összes domain-re, és aldomain-re az adott szerveren pl: blog.domainnev.hu esetében már erre lesz szüksége.

Comodo Positive SSL Certificate (DV): 10.000 Ft/év

A tanúsítvány egy domain címhez rendelhető (vagy 1 db aldomain-hez), és Domain szintű ellenőrzést biztosít.

Comodo Essential SSL Wildcard Certificate (DV): 40.000 Ft/év

Szintén domain szintű hitelesítést nyújt, azonban a hitelesítés érvényes az összes domain-re, és aldomain-re az adott szerveren pl: blog.domainnev.hu esetében már erre lesz szüksége.

DiMa RapidSSL tanusítványa
DiMa RapidSSL tanusítványa
DiMa Comodo SSL tanusítványa
DiMa Comodo SSL tanusítványa

SSL tanúsítványok típusai

Az SSL tanúsítványokat az ellenőrzés szintje szerint különböztetjük meg.


Domain szintű ellenőrzés (DV)

Csak a magát a webhelyet biztosítja. Az ingyenes SSL megoldások is ezt a szintet valósítják meg (illetve annak technikai hátterét). Az ellenőrzés általában rövid idő alatt megtörténik, és nem bonyolultabb egy Google fiók hitelesítésénél. A domain mögött lévő szervezetet, céget nem vizsgálja.


Vállalati szintű ellenőrzés (OV)

A domain-hez tartozó szervezet hitelesítése is megtörténik. Ez a szint alkalmas lehet egy bankkártyás fizetés bevezetése során is.


Kiterjesztett ellenőrzés (EV)

Ebben az esetben a tanúsítványban megjelenik a hitelesített cég neve is, így a látogatók egyértelműen tudni fogják ki a weboldal tulajdonosa.


RapidSSL

A tanúsítványok (eltekintve az ingyenes verzióktól) valamilyen hivatalos tanúsítvány hatóság által kerül hitelesítésre. A RapidSSL egy 2003 óta működő gyors tanúsítvány kiállítást végző szolgáltató.


Ingyenes SSL

Az SSL szolgáltatások plusz költséget jelentenek egy weboldal fenntartása során. A Domain szintű tanúsítványok már elérhetőek a 10.000 Ft-os ársávban is, de létezik ingyenes megoldás.

A Let's Encrypt népszerű ingyenes szolgáltatásainak vannak bizonyos előnyei, illetve árnyoldalai is.

Előnyök:

Hátrányok:


Az ingyenes SSL beállítása - bemutatóvideó


Mikor használjunk ingyenes SSL-t?

Elsősorban hobbi célokra ajánlott, illetve ha valakit meg tudunk bízni ennek a rendszeres felügyeletével.


Mikor ne használjunk ingyenes SSL-t?

Az ingyenes SSL használata során számolnunk kell bizonyos extra feladattal is a rendszeres megújítás miatt. Ha a tanúsítvány valami oknál fogva lejár, az oldal egyik napról a másikra elveszítheti a https előtagot, amit többek között a kereső sem néz jó szemmel.

Jellemző hogy az SSL bevezetése után néhány napig a weboldal forgalma lecsökken, viszont ez vissza is áll. Gondoljuk végig mi történik fordított esetben.

Ha nem szeretne vesződni az ingyenes SSL beállításokkal, akkor cégünk 4.000 Ft/év összegért elvégzi Ön helyett.

Áraink bruttó árak, az áfát tartalmazzák

   SSL tanusítvány megrendelőlap

DiMa.hu a Facebookon

CIB - Online bankkártyás fizetés
(Vásárlói tájékoztató)

DiMa Chat beta
DiMa Chat