How Can We Help?

CloudLinux korlátok

Vissza az összes témához
Minden tárhely egy előre meghatározott erőforrást használhat a tárhelyen. A használatról a Cloudlinux statisztikák adnak bővebb tájékoztatást. Ha elégedetlenek vagyunk weboldalunk sebességével, célszerű itt elkezdeni a kutakodást. A grafikonok elemzése segíthet meghozni a döntést, hogy mit célszerű változtatni. A tárhely Statisztika >> CloudLinux korlátok menüpontjára kattintva válasszunk egy megtekinteni kívánt időintervallumot és kérjük le a statisztikákat. A grafikonokon esetleg az látszik, hogy az oldal az adott erőforrást tekintve kihasználja a részére biztosított erőforrásokat. Ez esetben lehet, hogy egyik másik weblap összetevő okozza a nagy erőforrás igényt. Ez okozhatja azt, hogy a weboldal betöltését lassúnak találjuk, esetenként időtúllépési hibát is tapasztalhatunk. A weboldalunk admin felületére bejelentkezve tegyük a következőket:
  • Nézzük át valamennyi plugint, modult, komponenst, sablont
  • Ellenőrizzük, hogy hivatalosan támogatottak-e az oldal alaprendszere által
  • Ha olyat találunk amit a CMS alaprendszere nem támogat, annak az összetevőnek a fejlesztését vélhetően befejezték. Ilyen esetben célszerű valami alternatív megoldást keresni és a bővítményt eltávolítani
  • Távolítsunk el minden, nem használt bővítményt és sablont
  • Ha korábban telepítettük, átmenetileg kapcsoljuk ki a különféle naplózást végző bővítményeket: biztonsági bővítményt, látogatottsági analitikát rögzítő bővítményt.
  • Ellenőrizzük folyamatosan, hogy az oldal betöltési sebessége változott-e.