Mennyi idő a domain regisztráció?

You are here:
< Back

A domain regisztráció 24 órát vesz igénybe .hu végződésű domain esetében, amennyiben minden előfeltétel teljesült az igénylés végrehajtásához (*lásd ki igényelhet domaint, tárhelyet), vagyis visszaküldték a szerződéseket megfelelően, aláírva, scannnnelve és beérkezett a regisztráció díja. Illetve a regisztráció munkanapokon történik!

Azonban a regisztráció ideje tovább is tarthat, ha a domain név védjegy, személynév vagy hiányos szerződés, dokumentum érkezett a regisztrálásához vagy a regisztráció díja késve érkezik be.

Akinek jogos érdeke fűződik annak megállapításához, hogy a feltételes használatba adott domain az adott igénylő részére történő delegálása a Szabályzatba ütközik, az Alternatív Vitarendező Fórum (Tanácsadó Testület) eljárását igényelheti. A Panaszos a kifogását, annak okát megjelölve bármely általa választott Regisztrátornál előterjesztheti olyan határidővel, hogy a Regisztrátor az eljárás kezdeményezését a kifogásolt igény kihirdetésének kezdő napjától számított 8 napon belül a Nyilvántartásban rögzíteni tudja, és a panaszt a kezdő naptól számított 14 napon belül benyújtsa. A határidő elmulasztása esetén az Alternatív Vitarendező Fórum (Tanácsadó Testület) eljárását nem lehet kérni. A Panaszos kifogását a kifogásolt igény Regisztrátora átvenni köteles, míg más Regisztrátor az átvételről szabadon dönthet. Más Regisztrátor nem tehető felelőssé semmilyen kárért, ami a Panaszost a kifogás átvételének megtagadása esetén érhette.

Külföldi domain név regisztrációja esetében gyorsabb a folyamat. Amint beérkezett a befizetés és az aláírt szerződés a domain néhány órán belül beregisztrálttá, élessé válik. Természetesen itt is munkanapokon, munkaidőben történik a regisztráció, ezt figyelembe kell venni.