How Can We Help?

PHP verzió váltás és PHP beállítások módosítása

Vissza az összes témához

PHP verzió váltás

A WWW – PHP menüpontban lehetőségünk van PHP verziók közötti váltásra. Alapértelmezett táhely és WWW-Domain beállítások mellett az itt módosított PHP verzió az összes tárolt weboldalra vonatkozóan módosulhat. A zöld jelölés mutatja, éppen melyik verzió van használatban. Válasszuk ki a kívánt verziót  és kattintsunk az Aktiválás gombra. Az újabb rendszerünkben lehetséges több PHP mód közül választani, akár weboldalanként eltérő verziót beállítani. Ha a WWW-Domainek menüben kiválasztott weboldal szerkesztésénél látható különböző PHP mód (pl. LSAPI, Apache, FPM), akkor ezek módosításával lehet különböző verziókat használni egy tárhelyen belül. Az LSAPI módot választva mindent korábban telepített PHP verzió elérhető és használható külön-külön.

PHP konfigurálás

A WWW – PHP menüpontban válasszuk ki a beállítani kívánt verziót és kattintsunk a PHP Konfigurálás gombra. Egy listában megjelennek a módosítható PHP paraméterek. Amennyiben ezektől eltérő paraméter módosítására van szükség, ügyfélszolgálatunk felé kell ezt jelezni.

PHP bővítmények

A WWW – PHP menüpontban válasszuk ki a beállítani kívánt verziót és kattintsunk a Bővítmények gombra. A konfiguráláshoz hasonlóan a listában lévő bővítményeket ki- és bekapcsolhatjuk. A PHP beállítások módosításánál a szokásosnál is nagyobb figyelemmel járjunk el, mivel egy hibás beállítás könnyen weboldalaink rendellenes működéséhez, esetleg elérhetetlenné válásához vezethet!