Tárhely FTP kapcsolat létrehozása – tárhely vezérlőpult ( isp 5 ) bemutató videó szövege.

You are here:
< Back

Üdvözlöm!

A következő videóban az új ISP verziószámmal futó szerverünk FTP Felhasználók menüpontját fogom bemutatni.

A vezérlőpultba történő belépés után kattintson a baloldalon található Főbb tulajdonságok menü alatt az FTP felhasználókra.

Belépve az alapértelmezett FTP felhasználót fogja látni.

Fontos megjegyezni, hogy az itt látható felhasználó FTP belépési adatai nem egyeznek meg a vezérlőpult belépési adataival, ezeket az adatokat a rendeléskor tőlünk kapott e-mail tartalmazza. Abban az esetben, ha ön megváltoztatja a vezérlőpult vagy az FTP jelszavát, akkor csak az FTP adatait módosítja a vezérlőpult kapcsolódási adatait nem! A vezérlőpult adatait a Beállítások menü alatt A felhasználó beállításai menüpont alatt tudja megtenni, erről bővebben a Beállítások menüpont bemutató videójából tájékozódhat.

ÚJ FTP felhasználó létrehozásához kattintson a Hozzáadás ikonra! A megjelenő párbeszéd panelben adja meg az új felhasználó nevét. A jelszó mezőkbe írja be a beállítani kívánt felhasználó jelszavát vagy generálhat egyet a dobókockára kattintva. A főkönyvtár címsorba begépelheti az FTP felhasználó könyvtár hozzáféréseit, korlátozhatja azt. Például a rendszergazda csak a www menüpontot érheti el.

Vagy a weboldal készítője csak az adott weboldal tartalmához férhet hozzá.

A komment címsort hagyja üresen, majd kattintson az OK gombra, így az új ftp felhasználó elkészült!

FTP felhasználó Szerkesztéséhez kattintson a szerkeszteni kívánt felhasználóra, majd a szerkesztés ikonra! Itt átírhatja az ftp felhasználó nevét, jelszavát, valamint a könyvtár hozzáféréseit.

FTP felhasználó törléséhez kattintson a törölni kívánt ftp felhasználóra majd a törlés ikonra!

A beállításokra kattintva beállíthatja egy felhasználó IP hozzáférését és a port, számát. Mi az ftp kapcsolat létrehozásához a TotalCommandert ajánljuk. Innen töltheti le a Filezilla és a Cyberduck ftp kapcsolatához szükséges fájlokat, amelyeket be kell illesztenie a számítógépén futó valamely kliensre, így a kapcsolat létrejön.

A Be és a Ki gombok segítségével engedélyezheti vagy tilthatja le az ftp felhasználókat.

Az ftp felhasználók menüpont bemutatásának végére értünk!

Köszönöm a figyelmet!

Remélem segítettem!

Amennyiben bármi kérése merülne fel vagy további segítségre van szüksége, vegye fel a kapcsolatot a DiMa.hu Kft munkatársaival.