Thunderbird

Thunderbird  1. Kattintson az Eszközök fülre ott pedig a Beállítások – Postafiókok beállításai menü pontra.
  2. Kattintson a Postafiók-műveletek gombra, majd a Postafiók hozzáadása gombra.
  3. Írja be a Név mezőhöz az e-mailben megjeleníteni kívánt nevet. Az e-mail cím mezőbe adja meg a felvenni kívánt címet és adja meg a hozzátartozó jelszót. Válassza ki a használni kívánt kapcsolat típusát, majd kattintson a Kézi beállítás gombra.
  4. Írja be a kiszolgáló nevet. A kiszolgáló név lehet a szerver neve (például: papaszemes.dima.hu) vagy a domain mail rekordja (például: mail.domain.hu) (4. kép). Itt fontos megjegyezni, hogy ha SSL-t szeretne használni a beállítások során, akkor a mail.domain.hu értéket csak akkor használhatja, ha a domain rendelkezik SSL tanúsítvánnyal. A szerverneve.dima.hu értéket minden esetben használhatja, mivel minden DiMa szerver rendelkezik hitelesített SSL tanúsítvánnyal! (5. kép)

A következő portokat használhatja a bejövő levelezés beállítása során:

  • SSL: SSL vagy nincs
  • IMAP Port: 993 vagy 143 (A DiMa az IMAP típusú kapcsolatot ajánlja!) (5-6. kép)
  • POP3 Port: 995 vagy 110 (7-8. kép)

A Hitelesítésnél Normál jelszót adjon meg mind a bejövő, mind a kimenő levelezés esetén.

Amennyiben rendelkezik a DiMa által szolgáltatott SMTP szolgáltatással, úgy a kimenő levelezés kiszolgálójának vagy az eskimo.dima.hu-t adaja meg vagy a jeges.dima.hu-t.

A következő portokat használhatja a kimenő levelezés beállítása során:

  • SSL: SSL vagy STARTTLS
  • Port: 465 vagy 587

A Felhasználónév mezőbe adja meg a Bejövő mezőhöz az e-mail címét, a Kimenőhöz a DiMa által korábban kiküldött [email protected] vagy [email protected] kezdődő SMTP felhasználó nevet. Ha elkészültünk, kattintsunk a Befejezés gombra

(1. kép)

(2. kép)

(3. kép)

(4. kép)

(5. kép)

(6. kép)

(7. kép)

(8. kép)