Total Commander

Total CommanederFTP felhasználó létrehozása

A vezérlőpultba történő belépés után kattintson a baloldalon található Főbb tulajdonságok menü alatt az FTP felhasználókra. (4. kép)

Belépve az alapértelmezett FTP felhasználót fogja látni. Fontos megjegyezni, hogy az itt látható felhasználó FTP belépési adatai nem egyeznek meg a vezérlőpult belépési adataival, ezeket az adatokat a rendeléskor tőlünk kapott e-mail tartalmazza. Abban az esetben, ha ön megváltoztatja a vezérlőpult vagy az FTP jelszavát, akkor csak az FTP adatait módosítja a vezérlőpult kapcsolódási adatait nem!

ÚJ FTP felhasználó létrehozásához kattintson a Hozzáadás ikonra! A megjelenő párbeszéd panelben adja meg az új felhasználó nevét. A jelszó mezőkbe írja be a beállítani kívánt felhasználó jelszavát vagy generálhat egyet a dobókockára kattintva. A főkönyvtár címsorba begépelheti az FTP felhasználó könyvtár hozzáféréseit, korlátozhatja azt. Például a rendszergazda csak a www menüpontot érheti el. Vagy a weboldal készítője csak az adott weboldal tartalmához férhet hozzá. A komment címsort hagyja üresen, majd kattintson az OK gombra, így az új ftp felhasználó elkészült!

FTP felhasználó Szerkesztéséhez kattintson a szerkeszteni kívánt felhasználóra, majd a szerkesztés ikonra! Itt átírhatja az ftp felhasználó nevét, jelszavát, valamint a könyvtár hozzáféréseit.


Kattintson a menüsor FTP ikonjára. A megjelenő panel Új kapcsolat gombjára kattintva adhat hozzá új FTP kapcsolatot (1. kép)

A Kapcsolat neve pontban adhat nevet a kapcsolatnak. A Kiszolgáló nevéhez adja meg a szerver nevét (például: papaszemes.dima.hu) vagy a szerver IP címét (194.38.104.134) vagy adja meg a domain FTP rekordját ftp.domain.hu. A Felhasználó név menüben adja meg a Vezérlőpultban létrehozott FTP felhasználó nevét és a hozzátartozó jelszót. Szervereink a passzív mód használatát támogatja, így pipálja be a checkbox-ot. (2. kép)

Ha ezzel elkészültünk okézzuk le a panelt és a kapcsolódás gombbal csatlakozzunk fel a szerverre. (3. kép)

(1. kép)

(2. kép)

(3. kép)

(4. kép)