Total Commander

Total Commander 

FTP felhasználó létrehozása

A vezérlőpultba történő belépés után kattints a bal oldalon található Főbb tulajdonságok menü alatt az FTP felhasználókra!

FTP felhasználók

Belépve az alapértelmezett FTP felhasználót fogod látni. Fontos megjegyezni, hogy az itt látható felhasználó FTP belépési adatai megegyeznek a vezérlőpult belépési adataival, ezeket az adatokat a rendeléskor tőlünk kapott e-mail tartalmazza. Viszont abban az esetben, ha megváltoztatod a vezérlőpult vagy az FTP jelszavad, akkor csak a módosított felhasználó adatai változnak, a másik kapcsolódási adat nem.

ÚJ FTP felhasználó létrehozásához kattints a Hozzáadás ikonra! A megjelenő párbeszédpanelben add meg az új felhasználóneved! A jelszó mezőbe írd be a használni kívánt jelszavad vagy generálhatsz egyet a dobókockára kattintva. A főkönyvtár címsorba begépelheted az FTP felhasználó könyvtár hozzáféréseid, korlátozhatod azt. Például ha a rendszergazda csak a www menüpontot érheti el, akkor az elérési út /www/ vagy ha azt szeretnéd, hogy a weboldal készítője csak az adott weboldal tartalmához férhessen hozzá, akkor a /www/peldadomain.hu/ -t add meg. A komment címsort opcionálisan kitöltheted, majd kattints az OK gombra – az új ftp felhasználó elkészült.

Új FTP felhasználó

FTP felhasználó szerkesztéséhez kattints a szerkeszteni kívánt felhasználóra, majd a szerkesztés ikonra! Itt átírhatod az FTP felhasználóneved, jelszavad, valamint a könyvtárhozzáféréseid.

 

Indítsd el a Total Commandert!

Kattints a menüsor FTP ikonjára!

Total Commander - FTP csatlakozás

A megjelenő panel Új kapcsolat gombjára kattintva adhatsz hozzá új FTP kapcsolatot.

Total Commander - Új FTP kapcsolat

 

A Kapcsolat neve pontban adhatsz nevet a kapcsolatnak. A Kiszolgáló nevéhez add meg a szerver nevét – például: ajakos.dima.hu vagy a szerver IP-címét (195.228.76.41) vagy add meg a domain FTP rekordját: ftp.peldadomain.hu. A Felhasználó név menüben add meg a Vezérlőpultban létrehozott FTP felhasználónevet és a hozzátartozó jelszót! Szervereink a passzív mód használatát támogatják: pipáld be a checkbox-ot.

Total Commander - FTP kapcsolat beállítása

 

 

Ha ez elkészült, okézd le a panelt és a kapcsolódás gombbal csatlakozz fel a szerverre!

Total Commander - FTP csatlakozva