How Can We Help?

Alapértelmezetten létrehozott Mappák a tárhelyen

Vissza az összes témához
Ha először lépünk a tárhelyre, az alábbi alapértelmezett mappákat találjuk: Ezeket a mappákat semmiképp se kíséreljék meg törölni, mert a tárhely működését veszélyezteti ezen mappák esetleges hiánya. Az aldomainek, emailek számára a rendszer automatikusan létrehozza a mappákat a megfelelő jogosultságokkal, így azokat nem szükséges manuálisan, fájlkezelőben vagy FTP-kliensben létrehozni. A domain mappán kívüli tartalmak nem hivatkozhatók meg pl. böngészőből.

E-mail

ezeken belül találjuk a rögzített email domaineket, és azokban az e-mail fiókokat a mappák tartalmát természetesen le is lehet tölteni, de „archiválási célból” nem ajánljuk, mert a szövegfájlokban tárolt emailek ilyen módon csak a ISP5 hosting szoftvert használó kiszolgálókon tehetjük ismételten olvashatóvá, de e-mail kliens programokba (Outlook, Thunderbird stb.) való importálásra alkalmatlanok.

Log

Ha a domainekhez be van kapcsolva a naplózás (hozzáférés és hibanaplók) akkor a log fájlokat itt találjuk. Hibakereséshez, javításhoz nagyon hasznos, egyéb tartalmat ne tároljunk ebben a mappában.

PHP-bin

Rendszermappa, a felhasználó php beállításait tartalmazza. „Kézzel” ne szerkesszük! Azokat a php jellemzőket amiket a felhasználók szabadon módosíthatnak a Vezérlőpult WWW menü, Php menüpontjából kell szerkeszteni.

www

A www-domainjeinket tartalmazza. Ha www-domaint adunk hozzá a tárhelyünkhöz, akkor azt szintén a Vezérlőpult vonatkozó részében kell megtenni, mert az a művelet létrehozza ide a megfelelő mappát a megfelelő jogosultságokkal, de hozzáadja az alapértelmezett DNS bejegyzéseket is. A webről elérhető domainek mappáinak tartalma hivatkozható meg, tehát a publikálni kívánt tartalmakat a domaineken belüli mappákba rendezzük, mintsem közvetlenül a www mappába.

Cgi-bin

Ez egy különleges mappa, mely minden domain mappájában megtalálható, amelyikben be van kapcsolva a php futtatás. Gyakran helyeznek ide tartalmakat felhasználók, ez a mappa ugyanakkor perl scriptek elhelyezésére futtatására szolgál. Egyéb webes tartalmat másik mappába helyezzünk!

Webstat

Ha a tárhely látogatottsági statisztikája be van kapcsolva, az adatok ide gyűlnek. Ha ki szeretnénk kapcsolni, azt szintén ne mappa törléssel tegyük meg, hanem kapcsoljuk ki a funkciót a Vezérlőpulton.