1. ISP 5 tárhely vezérlőpult – Fájlkezelő tárhelyének beállítása

Olvasási idő: ~5 perc

1. ISP 5 tárhely vezérlőpult – Fájlkezelő tárhelyének beállítása

Tárhely fájlkezelő beállítása, használata

A legújabb verziószámú szervereinken már ISP 5-ös tárhely vezérlőpultot használunk az ügyfeleink kiszolgálására.Erre a felületre belépve az első menüpont a fájlkezelő, mellyel a tárhelyünkre felmásolt fájlokat tudjuk mozgatni, mappákba rendezni, letölteni, feltölteni….—

A tárhely  fájkezelő bemutatásának hanganyaga:

  A következő videóban az új ISP verziószámmal futó szerverünk Fájlkezelő menüjét fogom bemutatni! A vezérlőpultba történő belépés után kattintson a baloldalon található főbb tulajdonságok menüpont alatt a Fájlkezelő menüre! Itt az ön tárhelyén található fájlokat és mappákat fogja látni! A hozzáadás ikonra kattintva új Fájlt, könyvtárat vagy linket hozhat létre, ezt válassza ki a lenyíló fülből, majd a név címsorba írja be a nevet, amellyel létre kívánja hozni. Amennyiben elkészült kattintson az ok gombra, így sikeresen létrehozta a fájlt, linket vagy mappát. Fájl szerkesztéséhez kattintson a módosítani kívánt fájlra aztán a szerkeszt ikonra! Itt látja az adott fájl html kódolását. Amennyiben ennek módosításában bizonytalan kérjük, hagyja változatlanul! Amennyiben ön szeretné látni egy adott mappa tartalmát, úgy kattintson a mappára majd a megtekintés ikonra így láthatja a kiválasztott mappa tartalmát. Az attribútumokra kattintva tudja módosítani egy könyvtár vagy fájl hozzáférési jogosultságát és nevét. Amennyiben ennek beállításában bizonytalan kérjük, hagyja változatlanul. Vírusirtáshoz kattintson az ellenőrizni kívánt fájlra, mappára majd a vírusirtó ikonra. Itt azonnali és időszakos víruskeresést is be tud állítani, válassza, ki az ön számára kedvezőt majd kattintson az ok gombra! A megjelenő panelen kattintson a részletes linkre, itt láthatja az épp ellenőrzött fájlokat. Várja, meg míg a víruskeresés befejeződik és a fájlok mellett látja a státuszát a fájlnak. Amennyiben ön egy zöld pipát lát mellette az azt jelzi, hogy a fájl vírusmentes.  Időszakos víruskeresést is tud beállítani, kattintson az ellenőrizni kívánt mappára, fájlra majd a vírusirtó ikonra. Itt válassza ki az időszakos ellenőrzést. Itt heti, napi vagy havi időpontokat adhat meg. Javasoljuk a heti vagy a havi ellenőrzés beállítását, mert a napi leterhelheti a tárhelyét és a szervert. Alatta az órát, percet és a napokat is megadhatja az időszakos víruskereséshez. Amint ezeknek beállításával elkészült kattintson az ok gombra. Fájl vagy mappa törléséhez kattintson a törölni kívánt fájlra majd a törlés ikonra! Fájl vagy mappa másolásához kattintson a másolni kívánt fájlra vagy mappára majd a mappa listából válassza ki a megfelelőt ahová másolni kívánja a mappát vagy fájlt, ezt követően válassza ki a parancsot a párbeszéd panel alatt és kattintson az OK gombra! Amennyiben ön tömörített formátumot szeretne kicsomagolni, kattintson a tömörített könyvtárra majd a Kivonat ikonra. A párbeszédpanelben meg tudja adni a kicsomagolni kívánt fájlok helyét. Fájlok vagy mappák becsomagolásához válassza ki az adott fájlt/fájlokat majd kattintson az archiválás ikonra! Fájl vagy mappa letöltéséhez válassza ki a listából a letölteni kívánt formátumot majd kattintson a letöltésre.

Fájl vagy mappa feltöltéséhez kattintson a Feltöltés ikonra. Itt kiválaszthatja a fájl típusát, amennyiben ön ennek beállításában bizonytalan kérjük, hagyja változatlanul.

A következő címsorban kattintson a fájl kiválasztása gombra, a megjelenő párbeszéd panelből válassza ki a feltölteni kívánt fájlt, majd kattintson a megnyitás gombra. Utolsó lépésként kattintson az OK gombra, így a fájlt ön sikeresen feltöltötte! Ön URL segítségével is tölthet fel fájlokat. Ez esetben kattintson a feltöltés ikonra. Válassza ki a fájl URL a közvetett szerveren lehetőséget, az URL címsorba írja be az útvonalat. Majd alatt a feltölteni kívánt fájlnak adja meg a nevét. Amint ezzel elkészült kattintson az OK gombra! A fájlkezelő menüpont bemutatásának végére értünk! Köszönöm a figyelmet! Remélem segítettem! Amennyiben bármi kérdése merülne fel vagy további segítségre van szüksége, vegye fel a kapcsolatot a DiMa.hu Kft munkatársaival.