A megfelelő domain név kiválasztása!

Kiválasztani a megfelelő domain-t az üzleti weboldaladhoz nem kismunka. Megtalálni a megfelelő domain-t olyan, mint kitalálni egy jó vállalkozást. Viszont, ha rossz nevet választasz lealacsonyítja az üzleted és ez egyenlő a gyér népszerűséggel az interneten. Az egyedi domain neveket könnyebben találják meg a potenciális vásárlásaid, ezért olyat válassz!

A megfelelő domain név kiválasztása!

Íme néhány tipp, hogy megtaláld a legmegfelelőbb domain nevet:— 

1. Ismerd magadat

Gondold át és fogalmazd meg miről is szól a márkád. A webes társadalom tudni fogja, hogy milyen hangvételű a cég, játékos vagy komolyabb, valamint azt is, hogy leíró vagy képi a szemléletmódod, ez egyfajta szűrés is számukra. Ez segít abban, amikor szemügyre veszed a különböző domain lehetőségeket.

2. Átgondolt kulcsszavak.

Olyan szavakat használj domainként amelynek köze van ahhoz, amivel foglalkozol és sokan kereshetnek rá! Természetesen ettől nem biztos, hogy te leszel a találati lista legelején, de sokat segíthet abban, hogy a vásárlóid könnyebben rád találjanak. Valamilyen szinten leszűröd egy kategóriára ezáltal a céget!

3.Óvakodj az általános szavaktól.

Legyél elővigyázatos az összefüggő kulcsszavakkal, nehogy elvessz a nagy keresési kategóriákban! A célok egyike, hogy válassz egy jó domain nevet és ezáltal az emberek könnyen rád találjanak. Ha olyan domaint választasz magadnak, ami széles körben keresett, a leginkább keresett kulcsszóra összpontosított elveszettnek ítéled, mert elnyelik az erős keresési feltételek.

4.Egyszerűen lényegre törő.

A hosszú, billentyűzet barát domain nevek jól működhetnek a keresési feltételeknek, de az embereknek nem. Egy túl hosszú és bonyolult domain nevet kevésbé nyel el a kereső, viszont az emberek számára ez túl bonyolult.

5. Légy megjegyezhető!

Valami könnyen megjegyezhető kombinációt találj ki. Persze a megjegyezhetőség szubjektív, de próbálj valami emlékezetes nevet kitalálni, ezzel erőteljesebb üzleti célpont lehetsz. A vásárlók nagy része a könnyen megjegyezhető és rövid neveket jobban kedvelik.

6.Mi a te kategóriád?

Találd meg a te keresési kategóriád. Ha éttermed van, szűkítsd le a földrajzi helyre a domain-t, foglalja magába a várost, irányítószámot helyszínt például. Ha globális céged van, akkor a domain nevednek sokkal általánosabbnak kell lennie.

7.Csináld meg a házi feladatod.

Ellenőrizd a domain neved minden szempontból, ahonnan csak lehet, hogy nem nyelik el a nagy keresési kategóriák, szabad még tehát befoglalhatod, valamint nem védjegyes domain mint pl: disney,coca-cola, milka stb. mert ezeket nem foglalhatod be és sok ilyen domain név van, ami miatt problémába ütközhetsz. Ezek a kis utánajárások segítik a domin neved megtalálását és gördülékeny használatba vételt!

8.Jó teljesítmény.

Jelenleg rengeteg több ezer domain név van a ranglista tetején, amelyeket a legtöbbször kerestek, látogattak. A domain végződés kiválasztása szintén szubjektív, de a ranglisták elején .hu és .com domain nevek állnak, ezekkel a végződéssekkel szívesen keresnek és foglalnak domain-t.

9.Több, mint egy rövid válasz

A fő cél az lenne, hogy eljussanak a weboldaladra a domain által, illetve kapcsolatba léphessenek veled. Természetesen nem kell túlzásba sem esni, érdemes befoglalni a hasonló domain neveket, hogy biztosan megtaláljanak, de nincs értelme több tucat domain-t befoglalni miatta.

Összességében légy kreatív, ne gyömöszöld magad általános kategóriákba, ne legyen túl hosszú a domain és mutassa meg mivel foglalkozol, miről szól a weboldal, az amit csinálsz!

Eladó domain nevek között itt tudsz válogatni: dimadomain.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük