Az Év Honlapja, az Év Applikációja

Olvasási idő: ~5 perc

Az Év Honlapja, az Év Applikációja

A Magyar Marketing Szövetség által szervezett „Az Év Honlapja” és „Az Év Applikációja” verseny már 22. alkalommal kínál izgalmas megmérettetési lehetőséget mindazoknak, akik a legújabb honlapokat, applikációkat, digitális és technológiai megoldásokat hozzák létre Magyarországon. Ez természetesen nem csupán egy díjátadóról szól, hanem egy egész folyamat megünnepléséről – melynek keretén belül a kreativitást és innovációt díjazzák. Ez a folyamat a domain név regisztrációjától kezdődik, majd a tárhelyszolgáltató kiválasztásán keresztül a honlap finomítgatásáig minden beletartozik. Szóval az első lépések is nagyon fontos szerepet játszanak!

Az MI (AI) korszaka

Ti használjátok már? – a kérdés költői (de hozzászólásban, vagy e-mailben szívesen fogadjuk tapasztalataid/véleményed). Az idei év tehát különösen fontos változást hozott a digitális világban, mivel a mesterségesintelligencia-alapú ChatGPT megjelenésével és elterjedésével gyökeresen megváltozott az online tér. Ez a technológiai forradalom jelentős hatással van a marketing és kommunikáció területére is – úgy mint a tartalomkészítés vagy az online interakciók –, az alkalmazások és honlapok fejlesztésében pedig új dimenziókat nyitott a kreativitás és technológiai megoldások terén. De előtte a Covid-járvány időszaka is rohamtempójú fejlődést hozott: a honlapok és applikációk elkezdtek olyan multiplatformokká alakulni, ahol már az esztétika, a funkcionalitás és a felhasználói élmény egyaránt elvárás. Ezek összefonódva az interaktivitással, a többcsatornás, sokszor valós idejű ügyfélszolgálattal igazi élménnyé teszik a vásárlást vagy a prémium szolgáltatások igénybevételét.

A versengés szerepe

De miért érdemes akár kisvállalkozásoknak, akár multiknak részt venniük ilyen típusú versenyeken, mint például „Az Év Honlapja” és „Az Év Applikációja”? Válaszul összeszedtük a mi indokainkat:

  Jelentkezz az év honlapja versenyre!

Megmérettetés

A lehetőséget tálcán kínálják Neked, hogy a vállalkozásod összemérje magát a versenytársakkal. Mint minden hasonlítgatás vagy versengés, ez is különös mértékben ösztönözheti, generálhatja a fejlődést, a kreatív megoldások megszületését. Heti pár brainstorming, amit a verseny kapcsán tartotok, és máris sorra kerülnek felszínre a jobbnál jobb ötletek. Amiket már csak meg kell valósítanotok a határidő lejártáig.

Értékelés

  Mivel igen neves szakmai zsűri értékeli a pályázatokat, így kiváló visszajelzést kaphattok arról, hogy a létra hányadik fokán áll a vállalkozás, ami annak digitális jelenlétét illeti.

Közönségszavazatok

Az időben jelentkezők komoly előnyre tehetnek szert a közönségszavazatok gyűjtésében. Erre a Facebookon keresztül van lehetőség, a szavazók a közösségi médiás profiljukkal tudják letenni voksukat választottjuk mellett. Ez persze nagyon könnyen, akár hirdetés nélkül is további népszerűséget és egyáltalán láthatóságot, kiváló elérési statisztikákat eredményezhet.

Sok-sok kategória

28 különböző kategóriában van lehetőség indulni – amelyek különböző területeket és célcsoportokat érintenek –, így biztosan minden vállalkozás megtalálja a számára legmegfelelőbbet. De az egyidejűleg több kategóriában való indulásra is számos példa akad, hiszen egy hivatalos települési honlap indulhat az önkormányzatok, de ugyanúgy a turizmus kategóriában is. Vagy például egy étrendkiegészítőket forgalmazó webshop az e-kereskedelem mellett nyugodtan beadhatja pályázatát az életmód és sport kategóriában is, amennyiben ilyen típusú kreatív tartalmakat, megoldásokat is kínál a honlapja.

Díjazás

A díj elnyerése nemcsak presztízst hozhat, hanem az ügyfelek és partnerek figyelmét is felkeltheti. Így növeli a cégbe vetett bizalmat, a vásárlási kedvet.

Jelentkezz!

A digitális világ folyamatosan változásával nehéz, de mégis lehetőség van lépést tartani. Épp az ilyen, és ehhez hasonló versenyek, mint „Az Év Honlapja” és „Az Év Applikációja” biztosítják, hogy ne maradj le az újításokkal, tartsd meg az innovatív szemléleted. Ha társaiddal büszkék vagytok a kreatívan kitalált és létrehozott honlapotokra vagy applikációtokra, akkor ez a lehetőség nektek szól!   Ne feledjétek, a pályázatok benyújtásának határideje október 15., éjfél. További információk, a pályázat menete, a már jelentkezett versenytársak, az eddigi évek díjazottjai, illetve marketing hírek mind megtalálhatók a hivatalos honlapon.
Címkék: , , , ,