SSD VPS

Olvasási idő: ~5 perc

SSD VPS

Virtuális szerverre van szüksége, ami olcsó és megbízható? Ismerje meg a SSD VPS szolgáltatást!. —

Hogyan lehet Önnek is kiváló és megbízható virtuális szervere anélkül, hogy komolyan a zsebébe kellene nyúlnia? Nos, akkor a legjobb helyen jár, hiszen itt az ideje, hogy megismerje az SSD VPS-ben rejlő lehetőségeket. Na, de menjünk is sorjában.

Mi az a VPS és miért a legjobb szerver szolgáltatás?

A VPS, azaz a Virtual Private Server lényege, hogy egy fizikai, nagy teljesítményű szervert több, önállóan működő virtuális szerverre bontanak szét. Fontos tudni róla, hogy nem csupán tárhelyben, memóriában és teljesítményben képesek ugyanazt nyújtani, hanem funkcionálisan is ugyanazt tudják, mint a fizikai szerver. Továbbá ugyanolyan biztonságos is, tehát senki nem férhet hozzá az adataihoz. Azok tökéletesen védve vannak, pont úgy, mintha dedikált szervert bérelne.

Miért van rá szüksége? Nos, a válasz nagyon egyszerű: a mai szerverekre általánosságban igaz, hogy hatalmas teljesítményükből eredően futási idejük nagy részét sajnos kihasználatlanul töltik. Ez a teljesítmény – néhány eset kivételével – meghaladja az alkalmazási területen szükséges erőforrások összességét.

Itt érdemes megemlíteni azt a tulajdonságát is, ami Önnek a legfontosabb lehet: talán tapasztalta vagy hallott már róla, hogy a szerver vásárlás elég költséges, nagy beruházást jelentő tétel, ugyanis egy komolyabb gép bizony akár milliós nagyságrendű is lehet. Sőt, maga a szerver elhelyezése is legtöbbször elég sokba kerül. A VPS tehát kitűnő választás nem csupán megbízhatósága, de költséghatékonysága miatt is.

Nézzük a VPS további előnyeit is:

 • akár azonnal üzembe helyezhető.
 • rugalmasan és könnyedén testre szabható.
 • folyamatos biztonsági mentést végez.
 • saját operációs rendszerét is futtathat rajta.

Összegezve: a VPS szerverek rendelkeznek a fizikai szerverek minden előnyével, de ezen fizikai szervereknél sokkal költséghatékonyabbak, így nem kis magtakarítást jelenthetnek cége életében.

Térjünk is át a következőre. Mi az, és miért jó az SSD?

A SSD (Solid-state drive, tartós állapotú meghajtó) egy adattároló eszköz. Kicsit részletesebben: az SSD egy olyan, mozgó alkatrészek nélküli adattároló eszköz, ami képes memóriájában adatokat tárolni. Az SSD sokkal gyorsabb a hagyományos merevlemezekénél. Ez azért fontos, mivel a szerverek sebessége nagy részben a merevlemez (írás, olvasás) sebességén múlik. Ezekben az eszközökben a gyártók általában 2 típusú memóriát használnak: flash vagy RAM fajtákat.

Milyen előnyei vannak?

Nagyon csendes, rendkívül gyors, nincs felpörgési ideje, sokkal jobban bírja a meleget és lényegesen strapabíróbb, mint a hagyományos merevlemezek és mivel nincs benne mozgó alkatrész, ezért kevésbé sérülékeny is. Sokkal kevesebbet fogyaszt, mint a HDD (hard disk drive) merevlemezek, sőt operációs rendszerek, programok tárolására is a legjobb eszköz, mivel azok SSD-vel sokkal gyorsabban fognak elindulni.

Nézzük egybe az SSD összes előnyét:

 • rövid indulási idő, nincs felpörgés
 • a zaj teljes hiánya
 • mozgó alkatrészek nélküli
 • kis fizikai méret és tömeg
 • olvasási várakozási idő 12,5 μs (mikroszekundum
 • írási várakozási idő 33 μs 
 • olvasási sebesség akár 540 MB/s
 • írási sebesség akár 520 MB/s
 • alacsony áramfelvétel
 • kis hőtermelés
 • mechanikai megbízhatóság – képes elviselni szélsőséges hőmérsékletet, vagy ütést, vibrációt, nyomást
 • bármilyen helyzetben (akár fejjel lefelé is) beépíthető és használható
 • széles hőmérsékleti tartományban képes működni – egy flash SSD -40-85 °C között is működőképes
 • viszonylagosan állandó olvasási és írási teljesítmény

Nos, ezek után már biztos érti, hogy miért az SSD VPS virtuális szerver a legjobb választás!

Az SSD VPS legnagyobb előnye a gyorsaság, amit egy összehasonlító táblázatban tudunk a legjobban szemléltetni:

SSD:

Internet kapcsolat: 1 Gbps

Elérhető csúcskonfiguráció: 24GB RAM, 8 CPU mag, 600 GB SSD

HDD:

Internet kapcsolat: 100 Mbps

Elérhető csúcskonfiguráció: 8GB RAM, 8 CPU mag, 180 GB HDD

Az SSD VPS a háttértár gyorsasága miatt rövidebb idő alatt képes rendszerfolyamatok futtatására, mint például a HDD VPS, ezért elsősorban inkább írás-intenzív terhelésekhez ajánljuk.

Minden olyan cégnek tanácsoljuk a használatát, akik a piacon elérhető legjobb, leggyorsabb és legmegbízhatóbb virtuális szervert keresik, pénztárcabarát árakon. Keressen meg minket és segítünk kiválasztani a vállalkozáshoz illő legjobb csomagajánlatot.