10 hasznos dolog, amire figyelned kell, ha WordPress alapú weboldalt készítesz

Olvasási idő: ~4 perc

10 hasznos dolog, amire figyelned kell, ha WordPress alapú weboldalt készítesz

Az, hogy könnyűnek vagy bonyolultnak fogod tekinteni a WordPress alapú weboldal felépítését nagymértékben függ a web dizájnban szerzett, tapasztalataidtól. A tapasztalatod attól is függ, hogy mikor használtál utoljára WordPress-t. Szerencsére, a WordPress állandóan korszerűsített és javított rendszer. Valójában, ha kezdő vagy ez egy jó hír, mert nem kell annyit programoznod. —Itt van néhány tanács, amivel fel tudod építeni a weboldalad: 10 hasznos dolog, amire figyelned kell, ha WordPress alapú weboldalt készítesz
  1. Szemle.A WordPress sok lehetőséget ad a hogyan kezdjük hozzá , ha találékony vagy, könnyen felfedezel majd mindent. Először is meg kellene ismerned az alapokat, körvonalakban a weboldaladat is beleértve hogy hogyan tudsz visszalépni, előrelépni az oldalak és a könyvtárak között navigálni.Rengeteg használható tutoriál, bemutató videó van, hogy hogyan fejleszd az ügyességed vagy hogyan teheted sajátossá az oldalad.
  2. Az alap felépítése.
Ha helyettesíteni szeretnéd a WordPress generált domain-ját a sajátoddal, akkor venned kell egy új domain nevet és egy tárhelyet. Valamint le kell töltened és feltelepítened az alap WordPress-t. Ha a dima.hu szolgáltatásait rendeled meg akkor a legfrisebb wordpress motort díjmentesen telepítjük a tárhelyedre.
  1. WordPress bemutatók.
A WordPress-t rengeteg ember használja, ezért számtalan ingyenes videó, bemutató található arról, hogy hogyan dizájnold a weboldaladat. Nézz meg egy párat és tanulj.
  1. Témák.
Akkor is, ha már használtál WordPress-t soha nem árt egy kis gyakorlat a témák testreszabásában! A Theme Foundry olyan „gyerektéma”, amelyet javaslunk a kezdetekhez, mert az alapokat tudod benne szerkeszteni, de mégis megtartja az eredeti elemeket. Először, amikor másik témát szeretnél kipróbálni, keress olyat, ami hivatalos vagy olvass utána a sablonnál a felhasználói véleményeknek. A CreativeBloq.com-on megtalálod a 42 legnépszerűbb ingyenes témát.
  1. Beépülő modulok.
A beépülő modulok engedik, hogy testre szabd a funkciókat, hogy hogyan tagold egyedülállóan a weboldalad és megnyerőbb külsőt biztosíts számára. Biztonsági szempontból mind az alaprendszer, mind a modulok , pluginok frissítése nagyon fontos.
  1. Kereső optimalizálás.
A WordPress vesztesége nagyobb, mint az előző években, mert a Google korszerűsítette a kereső motorját , hogy milyen oldalakat szeretnek és nem szeretnek az emberek. A WordPress oldalaknak szüksége van seo pluginok telepítésére, ahhoz hogy a keresőoptimalizálásban sikereket érjen el.
  1. Biztonság.
Nincs szükséged hatalmas védelemre, mert nem államtitkokat tárolsz a weboldaladon, nem te vagy a hackerek fő célpontja. Viszont célszerű egy alapszintű védelmet beállítani a weblapodra, ha nem szeretnéd, hogy az oldalad megsérüljön vagy adatokat lopjanak róla. Szerencsére rengeteg keresőprogram tud segíteni az oldal védelmében ilyenek, mint: Wordfence, Bulletproof, iThemes Security. A másik fontos dolog a wordpress alaprendszer és modulok folyamatos frissen tartása.
  1. Online kereskedelem.
A WordPressben lehet kombinálni a témákat és a beépülő modulokat úgy, hogy szuper web shopot hozhass létre, különösképpen a Woocommerce és a WooE-commerce együttest. Ugyanakkor létre kell hoznod egy felületet, ahol a vásárlóid fizetni tudnak majd neked, ilyen például a PayPal felülete is.
  1. Google AnalitycsEz a program a legmegfelelőbb arra, hogy a wordpress weboldalad statisztikáját, interakcióit, konverzióit kövesd. Részletes szűréseket tudsz végezni időszakokra, területekre, demográfiai kapcsolatokra. Több plugint tudsz a használni, amivel az analitycs kódját elhelyezheted a weboldaladban.
  2. Közösségi média.
Ha van Facebook vagy Twitter oldalad, Instagramod, építsd be a weboldalba, így az emberek több helyen elérhetnek téged, elmondhatják a véleményüket. Ezek a média modulok segítenek bemutatni a weboldalad és mégtöbb kapcsolatot létesíteni a vásárlóiddal. Ha nincsenek közösségi oldalaid, itt az ideje létrehozni ezeket.