Miért használj videókat az üzleti weboldaladon?

Olvasási idő: ~5 perc

Miért használj videókat az üzleti weboldaladon?

Ha ügyes  üzletember vagy valószínűleg hallottad már azt, hogy „az elégedettség a cél”, magyarul az elégedettség nagyon fontos kifejezés az internet világában. Amíg az írott elégedettség hatékony a látogatók számára, addig a képi marketing sokkal erőteljesebb eszköz, növeli a kölcsönhatást és a tettre késztetést. Egy egyperces videó 1.8m millió szónál többet ér a kezdőlapon. Az emberek 46% meg nézi ezt a videót,— Miért használj videókat az üzleti weboldaladon? amely után vásárol azonnal, ezért a videó egy jó marketing stratégia is lehet. Íme, 6 fontos érv a videók mellett:
  1. Jobb rangsor a Google-ben
Egy tényező a Google rendszerében a keresési sorrend ,,tartózkodási idő” avagy mennyi ideig tartózkodnak a weblapodon. Ez ugyanúgy azonosítja a hosszú vagy rövid kattintásokat. Ez az ötlet onnan származik, hogy az emberek minél több időt töltenek a weblapodon, annál valószínűbb, hogy minőségibb kapcsolatot alakítanak ki. A látogatókat ott tarthatod az oldalon egy jó videóval. 80% azoknak, akik megnézik a videót és eszükbe jut egy hónapon után is azok 12%-a vásárolni fog tőled, ez pedig bevételhez vezet!
  1. Mutasd meg a márkád személyességét
Napjainkban, ebben a digitális világban több és több ember vásárol, dolgozik és kommunikál az interneten. Amíg ez kényelmes megoldás, addig gyakran nem használunk nevet és arcot. Személyesítsd a weboldalad, használj videókat a kapcsolattartás miatt a vásárlóiddal, olyan közeli, szemtől szembeni benyomásokkal, amennyire csak lehet. Használj hangot és mozgóképet, amik befolyásolják az emberek érzéseit és döntésre, cselekvésre készteti őket! Amikor videókat használsz a weblapodon megmutatod a márkád személyességét és azt, hogy miben hiszel, milyen irányokat követsz! Az érzelmi kapcsolat, hatások vissza vonzzák a vásárlókat!
  1. Ellenállni a versenynek
Nem kétség a videó fontos része a weblap marketingjének, egyszerűen elengedhetetlen. Néhány tény: Állítólag az online vásárlók 90%-át befolyásolja a videó és segíti meghozni a döntéseket a vásárlás során. 65%-a a döntéshozóknak, akik megnézik a munkával kapcsolatos videót, meg nézik az üzleti weboldalt is. 64%-a a videót megtekintőknek, a videót követően azonnal vásárol. Akik csak a weblap felében használnak videót, a közeljövőben 64%-al nő a látogatottságuk, tehát a videó nagyon erős marketing eszköz. Kérdezd a videóban a látogatóidat, nevettesd meg őket, tégy rájuk jó benyomást!
  1. Gondoskodj ajánlólevélről
A népszerűség meghatározó eleme minden üzletnek, nem számít, hogy kezdő vagy már ismert márkáról van szó. Járható út lehet a népszerűség terjesztésében az emberek véleménye, a pozitív élmények beszámolója. Ez szintén közösségi bizonyíték, mert beszámolnak a bizalomról és a márkába befektetett hitről és arról, hogy mi történt a vásárlás során. 20%-al növeli a bevételt és a vásárlások számát a pozitív vélemények feltüntetése.
  1. Számíts a mobil használókra
Ha már próbáltál elolvasni egy hosszú bekezdést a telefon kis képernyőjén, akkor tudod mennyivel lassabb és nehezebb, főleg egy rosszul dizájnolt weblapé. Ugyanazokat vagy hasonló információkat tüntess fel a weblapodon a videókban is, így az emberek számára egyszerűbb, gyorsabb és elérhetőbb lesz. Amióta lehet telefonon videókat is nézni 532%-al nőtt a mobil használók száma az elmúlt 2 évben! Az emberek 40%-a jobban kedveli a vizuális hatásokat, add meg a vásárlóidnak azt amit akarnak!
  1. Tüntesd fel a hatékonyságot
Néha a hatékonyság bemutatása meghatározóbb, ideálisabb egy demó videóban. A hatékonyság sokoldalú bemutatása vonzza a potenciális vásárlókat, megmutatja nekik a lehetséges utakat. Most már tudod, hogy miért fontos videókat használnod a weblapodon! Tartsd észben, hogy nem csak a weblapodon tudod feltüntetni ezeket a videókat, hanem a közösségi platformokon is mint például a Youtube vagy a Vimeó és még sok más helyen , végtelen lehetőség! Használj tiszta, olvasható szöveget a videók között és garantált sikered lesz! DiMa.hu bemutató videók.