4. ISP 5 tárhely vezérlőpult FTP beállítás!

Olvasási idő: ~3 perc

4. ISP 5 tárhely vezérlőpult FTP beállítás!

A tárhelyed ftp adatainak megadás.

Bár az első videóban az online tárhely fájlkezelőt már bemutattuk , de nem csak olyan módon töltheted fel adataidat a tárhelyre. Az FTP adatokt a bal oldali mneüpontban az FTP felhasználók menüpontban tudjátok beállítani.—

A tárhely ftp videó hanganyaga:

Üdvözlöm! A következő videóban az új ISP verziószámmal futó szerverünk FTP Felhasználók menüpontját fogom bemutatni. A vezérlőpultba történő belépés után kattintson a baloldalon található Főbb tulajdonságok menü alatt az FTP felhasználókra. 1.Belépve az alapértelmezett FTP felhasználót fogja látni. Fontos megjegyezni, hogy az itt látható felhasználó FTP belépési adatai nem egyeznek meg a vezérlőpult belépési adataival, ezeket az adatokat a rendeléskor tőlünk kapott e-mail tartalmazza. Abban az esetben, ha ön megváltoztatja a vezérlőpult vagy az FTP jelszavát, akkor csak az FTP adatait módosítja a vezérlőpult kapcsolódási adatait nem! A vezérlőpult adatait a Beállítások menü alatt A felhasználó beállításai menüpont alatt tudja megtenni, erről bővebben a Beállítások menüpont bemutató videójából tájékozódhat. 2.ÚJ FTP felhasználó létrehozásához kattintson a Hozzáadás ikonra! A megjelenő párbeszéd panelben adja meg az új felhasználó nevét. A jelszó mezőkbe írja be a beállítani kívánt felhasználó jelszavát vagy generálhat egyet a dobókockára kattintva. A főkönyvtár címsorba begépelheti az FTP felhasználó könyvtár hozzáféréseit, korlátozhatja azt. Például a rendszergazda csak a www menüpontot érheti el. Vagy a weboldal készítője csak az adott weboldal tartalmához férhet hozzá. A komment címsorba megjegyzést adhat a felhasználókhoz pl: rendszergazda, weboldalkészítő stb. Majd kattintson az OK gombra, így az új ftp felhasználó elkészült! 3.FTP felhasználó Szerkesztéséhez kattintson a szerkeszteni kívánt felhasználóra, majd a szerkesztés ikonra! Itt átírhatja az ftp felhasználó nevét, jelszavát, valamint a könyvtár hozzáféréseit.

4. FTP felhasználó törléséhez kattintson a törölni kívánt ftp felhasználóra majd a törlés ikonra!

5.A beállításokra kattintva megtekintheti egy felhasználó IP hozzáférését és a port, számát. Mi az ftp kapcsolat létrehozásához a TotalCommandert ajánljuk. Innen töltheti le a Filezilla és a Cyberduck ftp kapcsolatához szükséges fájlokat, amelyeket be kell illesztenie a számítógépén futó valamely kliensre, így a kapcsolat létrejön. 6.A Be és a Ki gombok segítségével engedélyezheti vagy tilthatja le az ftp felhasználókat. Az ftp felhasználók menüpont bemutatásának végére értünk! Köszönöm a figyelmet! Remélem segítettem! Amennyiben bármi kérése merülne fel vagy további segítségre van szüksége, vegye fel a kapcsolatot a DiMa.hu Kft munkatársaival.