Hogyan válassz tárhelyet weboldaladhoz?

Olvasási idő: ~5 perc

Hogyan válassz tárhelyet weboldaladhoz?

Egy sikeres honlap működtetésének alapja a megfelelő tárhelyszolgáltatás kiválasztása (és természetesen a helyes domainnév lefoglalása; erről már írtunk tárhelyblogunkban, és még fogunk is). Ahhoz, hogy zökkenőmentesen működjön az oldalad és minden funkcióját teljesen kihasználhasd, fontos, hogy körültekintően válassz tárhelyet és tárhelycsomagot. Segítünk, mire kell figyelned, milyen lehetőségek közül választhatsz, és hogy egyáltalán milyen nagyságú tárhely lehetne a megfelelő az igényeidnek.

 

Miért fontos a jó tárhely?

A tárhelyszolgáltatás a weboldalad „motorja”. Gondolj rá úgy, mint egy virtuális „lakásra” vagy „garázsra”, ahol a honlapod összes fájlja, képe, adatbázisa és e-mail-levelezése is helyet kap. Ha a tárhelyed nem elég erős vagy megbízható, az hatással lesz az oldalad sebességére, elérhetőségére és biztonságára is. Ezek a fő szempontok a tárhely kiválasztásánál.

Milyen nagyságú tárhelyre van szükséged?

Az első kérdés, amit fel kell tenned és valószínűleg már fel is tettél magadnak: na de mekkora tárhelyre van szükségem? Ez nagyban függ attól, hogy milyen típusú weboldalt szeretnél indítani. Egy egyszerű bloghoz vagy kisebb vállalkozásod oldalához kevesebb tárhely is elegendő lehet, míg egy webáruház vagy nagyobb forgalmú portál már komolyabb kapacitást igényel.   Let’s Go tárhelycsomagunk például 5 GB tárhelyet kínál, ami ideális választás lehet a legtöbb induló weboldal számára. Ez elegendő helyet biztosít a kezdő tartalomhoz, képekhez, valamint az e-mail-forgalmad lebonyolításához is. Ehhez a csomaghoz akár 15 féle e-mail-címet is beállíthatsz, ami azt jelenti, hogy minden divíziódnak, vagy több munkatársadnak is lehet saját céges e-mail-címe. Ez már eleve profizmust sugall rólatok.

Mire figyelj a tárhely kiválasztásánál?

Tárhely típusai

Megosztott tárhely: Ez a legköltséghatékonyabb megoldás, ahol több weboldal osztozik ugyanazon a szerveren. Kezdőknek és kisebb oldalaknak ideális. Ezen belül tudsz választani különböző méretű és egyéb szolgáltatásokat nyújtó csomagok közül. SSD extra tárhelycsomagok: A jobb hardver erőforrás miatt gyorsabb és jobb szolgáltatást biztosítunk. VPS-csomagok: Nagyobb rugalmasságot és teljesítményt kínál, hiszen dedikált erőforrásokat kapsz. Dedikált szerver: A teljes szerver csak a tiéd, ami maximális teljesítményt biztosít, de drágább megoldás. Viszonteladóknak tökéletes.  

Tárhely méretének bővíthetősége

Fontos, hogy a tárhelyszolgáltató rugalmas legyen, és lehetőséget biztosítson a könnyű bővítésre. Ha a weboldalad forgalma nő vagy nagyobb méretre van szükséged a tároláshoz vagy például a megnövekedett levelezési mennyiség miatt, ne legyen akadálya a nagyobb tárhelyre való egyszerű váltásnak.  

E-mail-szolgáltatás

Ha a weboldaladhoz kapcsolódóan e-mail szolgáltatást is szeretnél, ellenőrizd, hogy a tárhelyszolgáltató ezt is biztosítja-e. A Let’s Go tárhely csomagban például lehetőséged van saját domain névhez kapcsolódó e-mail fiókok létrehozására: akár 15 különböző e-mail-címmel.  

Biztonság

A tárhelyszolgáltató biztonsági intézkedései kritikus fontosságúak. Győződj meg róla, hogy rendelkeznek-e olyan védelmi eszközökkel, mint a rendszeres biztonsági mentések, aktív tűzfal és spamszűrő szolgáltatás, az állandó elérhetőség, a support rendelkezésre állása, SSL-tanúsítvány.  

Hogyan válassz tárhelyet?

  1. lépésben határozd meg az igényeidet:
Milyen típusú weboldalt szeretnél? Mekkora forgalomra számítasz? Milyen bővítési terveid vannak?
  1. Vizsgáld meg a szolgáltatások körét:
Győződj meg róla, hogy a tárhelyszolgáltató kínál-e minden szükséges szolgáltatást, mint például e-mail-tárhely levelezéshez, adatbázis-támogatás, és biztonsági mentések.
  1. Olvass véleményeket:
Nézd meg, mit mondanak más felhasználók a szolgáltatásról. Ez segít felmérni, mennyire megbízható és ügyfélbarát a szolgáltató.   A megfelelő tárhely és tárhelycsomag kiválasztása kulcsfontosságú a weboldalad sikeréhez. Vedd figyelembe és alaposan mérd fel az igényeidet és a lehetőségeket, és válassz olyan tárhelycsomagot, ami hosszú távon is megfelelő alapot biztosít honlapodnak. Ezzel nemcsak az ügyfeleidnek, hanem magadnak is biztonságot és nyugalmat nyújtasz.

A Let’s Go tárhelycsomagunk 5 GB kapacitással ideális választás lehet az induláshoz, biztosítva a szükséges erőforrásokat és megbízhatóságot. Bízz meg minket a tárhelyszolgáltatással, és élvezd a gondtalan működést!

5 gb tárhely
https://www.dima.hu/landing/letsgo/
Címkék: , , , , , , , , ,