Honlap tárhely ingyen domain-nel!

Egy webtárhely szolgáltatás megrendelése során gyakran találkozhatunk a hozzá kapcsolt ingyen domain szolgáltatással. Az ingyen domain jó dolog, és így működik:—

Honlap tárhely ingyen domainnel!

Domain

Az internet elterjedésének kezdetén, a hálózatokkal kapcsolatos egyik első probléma az volt, hogy miképp is érhetjük el a különböző számítógépeket az interneten. A webcímek vagy URL-ek ma már alapvető részét képezik az interneten történő megjelenésnek

Domain regisztráció

A domain regisztráció egy minden oldalról szabályozott folyamat. Mivel a regisztrációra jogosultak köre meghatározott, így fontos elem az azonosítás. A Magyarországot jelölő .hu végződésű címet bárki igényelhet magának, aki beletartozik egy, vagy több kategóriába a következők közül:

  • az Európai Unió állampolgára
  • Magyarországi letelepedési engedéllyel rendelkezik
  • az Európai Unió területén jogszerűen működő szervezet,
  • Magyarországhoz köthető védjegy, szabadalom birtokosa.

Persze nem minden domain-t igényelhetünk magányszemélyként, a településneveket például kizárólag az önkormányzatok használhatják.

Domain regisztráció költségei

A domain regisztráció költségei nem kifejezetten magasak. Egy .hu domain regisztrációja kb. 3000 Ft-ot jelent, azonban más utótagok más ársávba is kerülhetnek. Ettől függetlenül egy költségről beszélünk, illetve azt se felejtsük el, hogy a domain regisztrációja csak adott időszakra (min. 1 évre) szól, így fenntartási költségekkel is számolni kell.

Honlapok indítása

Egy honlap indítása előtt az egyik legfontosabb döntés a domain címének meghatározása. A jó domain ugyanis végigkíséri a weboldal egész pályafutását.

A jó domain választás szempont a keresők találati listájának összeállításánál is. Ha kiválasztottuk azt, a későbbiekben erősen ellenjavallott ugyanazzal a weboldallal másik domain alatt is megjelenni, hiszen a keresőben ez hátrányos helyzetet okozhat, még akkor is ha mindkét domain a mi tulajdonunkban van. (Persze léteznek megoldások erre is, de semmiképpen nem a domain-ek váltogatása)

Honlap tárhely ingyen domain-nel!

Ha weboldal készítése előtt állunk, mindenképpen érdemes olyan szolgáltatást választani, ahol ajándékba kapunk egy domain regisztrációt. Nem az összeg nagyságán van a itt a hangsúly, hanem arról hogy a papírmunka nagy részét nem nekünk kell elvégezni, hanem a témában jártas szakemberekre. Ez mellett grátisz persze az is hogy a pénztárcánkat is jobban kíméli ez a megoldás.

Persze a papírmunka nem elkerülhető teljes mértékben, hiszen nyilatkozni nekünk kell arról, hogy igényelni szeretnénk a webcímet, illetve azonosítani is kell magunkat.

Honlap tárhely ingyen domain-nel!” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük