Melyik a jobb? A tárhely havi, vagy éves fizetése?

Olvasási idő: ~3 perc

Melyik a jobb? A tárhely havi, vagy éves fizetése?

A fizetési ütemezéssel kapcsolatban felmerülhetnek kérdések, főként az, hogy melyik éri meg jobban a havi vagy az éves díjfizetés. Bizonyos szolgáltatók kínálnak havidíjas szolgáltatásokat is azonban hazánkban ez nem túlzottan jellemző, aminek nyomós okai vannak.— Tárhely havi vagy écves fizetés?

A havidíjas fizetés

Havi díjas fizetés azokban az esetekben válhat esetleg hasznunkra ha csak egy átmeneti időre szeretnénk használni a tárhelyet. Ennek meg kell fizetni az árát is, hiszen egy mindenki számára kedvezőtlen helyzetet teremt. A következő tények egyértelműen a havi fizetés ellen szólnak:
  • A havidíjas fizetés során több adminisztrációs feladat elvégzésére van szükség (12-szer kell számlázni)
  • A szolgáltató csak rövidebb időszakra tud tervezni, nem tudja olyan hatékonysággal ellátni a szolgáltatást
  • A felhasználónak minden hónapban fizetési kötelezettsége jelentkezik, aminek elmulasztása a szolgáltatás szüneteltetését is eredményezi
A nemzetközi tárhelyek sokszor havi díjfizetéssel kínálják szolgáltatásaikat, azonban ezek a díjak általában magasabbak mint itthon egy alapvető szolgáltatás éves díja.

Az éves díjfizetés

Az éves díjfizetés gyakorlatilag a havi fizetés hátrányainak mindegyikét megszünteti. A tárhelyszolgáltató kedvezőbb díjazás tud kidolgozni mivel egy évre előre tervezni tudja a szolgáltatás igénybevételét. A felhasználó kényelmesebb megoldást kap ez által, hiszen biztos lehet abban, hogy a díj megfizetése után egy évig megbízható szolgáltatást kap majd. Az éves díjfizetés ugyan továbbra is fennáll, de erről időben tájékoztatás érkezik. Az éves díjfizetés mindezek mellett olcsóbb is. Több hazai szolgáltató kínálatában találunk havi díjas szolgáltatásokat, azonban ezek sokszor jóval magasabb összegeket jelentenek, mint ugyanannak a szolgáltatásnak az éves díja. Ha egy havi fizetéses megoldást havi 700 Ft-ért veszünk igénybe, az egy évben 12×700 Ft-ot jelent, ami 8400 Ft. Ha ugyanezt a szolgáltatást egy évre kifizetjük valószínűleg 5000 Ft körüli összegért megkapjuk. Vagyis megspóroltuk egy magasabb szolgáltatáscsomag árát.

További kedvezmények

A DiMa tárhelycsomagjai az éves díjfizetésen felül további kedvezményeket is biztosítanak, azaz egy 2 éves szerződés esetén még olcsóbban, ugyanazokkal az extrákkal igényelhet tőlünk tárhelyet.