Mit tud egy igazán jó tárhely?

Olvasási idő: ~4 perc

Mit tud egy igazán jó tárhely?

Az igazán jó tárhelyhez szükséges egy igazán jó tárhelyszolgáltató is. A jó tárhelyszolgáltató és a jó tárhely ismérvei általánosak ezért  összegyűjtöttük azokat a szempontokat amiket egy jó tárhely szolgáltatás kapcsán érdemes figyelembe venni.—

Milyen egy igazán jó tárhely?

Milyen a jó tárhelyszolgáltató?

Mindig rendelkezésre áll,  azaz ha bármiféle probléma lépne fel a weboldallal kapcsolatban, amit a tárhelyen üzemeltetünk, vagy bármilyen tárhelyet kötődő szolgáltatással, időben reagál és nem kell túl sokat várni rá. Egy profi tárhelyszolgáltató 24 órán keresztül rendelkezésünkre áll. Persze ez nem jelenti azt hogy mindenféle apró problémával hozzá kellene fordulnunk inkább azt, hogy ha valami problémád vagy kérdésed van akkor fordulhatsz az ügyfélszolgálathoz. A jó tárhelyszolgáltató ügyfélszolgálata például nem megy el délben ebéd szünetre, illetve ha el is megy, biztosítja a helyettesítését erre az időszakra. Azért azt se felejtsük el hogy egy tárhelynél is emberek dolgoznak, tehát enniük kell és más igényeik is jelentkeznek időnként, azonban a szolgáltatás minősége számukra az első.

Milyen a jó tárhely?

Több problémánkat is megoldja egyszerre.

Elegendő tárhelyet biztosít weboldalainknak és levelezésnek.

Optimális esetben egy tárhelyszolgáltató legalább 1 GB tárhelyet rendelkezésünkre bocsát. A webes tárhely azonban az a dolog, amiből annál jobb minél több van. A 2-5 GB tárhely még egy kisebb projekt esetén sem túlzó, se nem megfizethetetlen. Ekkor területen már kényelmesen üzemeltetni tudunk egy weboldalt és hozzá tudunk kapcsolni néhány email fiókot is.

A jó tárhely biztosítja levelezésünk hátterét

..ezen felül rendelkezésünkre bocsátja a domain-hez kapcsolódó email címek használatát is. Érdemes e-mail címet létrehozni a
  • weboldalakhoz,
  • szükség lehet egy személyes nevem@domainem típusúra is
  • szükséges lehet a munkatársaknak név szerint egy-egy e mail cím
  • illetve projektenként is létrehozhatunk email címet, így el tudjuk különíteni a reklámkampányaink kommunikációs felületeit, vagy a termékünkkel kapcsolatos külön csatornát.
Amikor tárhelyet választunk, mindenféleképpen győződjünk meg arról, hogy a számunkra szükséges email címek mennyiségét a szolgáltatással igénybe tudja venni.

A jó tárhely biztonságosan kezeli az ismertebb tartalomkezelő rendszereket.

Azaz nem okoz gondot neki egy Wordpress weboldal de a Drupal sem. Mivel a weboldalak nagy része ma már nem egyedi fejlesztéssel készül ezért szükséges a tárhelyszolgáltatónak felkészülnie arra, hogy ezek a tartalomkezelő rendszerek gond nélkül fussanak a szervereiken. Elképzelhető ugyan hogy a jelenlegi weboldal nem ilyen rendszerrel épül, de érdemes lehet felkészülni rá, hogy egy kampányunk keretében gyors megoldásra lesz szükség, amit egy CMS fog maradéktalanul kielégíteni.

Tulajdonképpen akkor milyen egy jó tárhely?

Talán a legjobban úgy írhatjuk körül, hogy kielégíti az igényeinket. A jó tárhelyek ismérveit végtelenségig sorolhatjuk, azonban ne feledjük el hogy nem mindenkinek ugyan azok az igényei. Van akinek fontos a korlátlan számú aldomain, de az is elképzelhető, például egy egyszerű céges weboldal esetén, hogy erre nincs és nem is lesz szükség. Az itt szereplő szempontok azonban a igazak minden esetre.