Tárhely regisztráció kezdőknek.

Olvasási idő: ~3 perc

Tárhely regisztráció kezdőknek.

A tárhely regisztráció nem igényel túlzott felkészültséget, azaz kezdőként is könnyedén elvégezhetjük azt. Mindössze arra van szükség, hogy a regisztráció előtt legyünk tisztában azzal mi is a célunk a tárhellyel.

Tárhely regisztráció kezdőknek!

Tárhely jellemzői

Miért akar valaki webtárhelyet regisztrálni? Valószínűleg azért mert egy vagy több weboldalt akar üzemeltetni rajta, de az is elképzelhető hogy adattárolási és adatmegosztási célokat szeretne megvalósítani a segítségével. Legyen szó bármelyikről is, lényeges szempont a tárhely kiválasztása előtt a

Tárhely mérete

Egy weboldal is foglalhat sok tárhelyet. Ha egy új Youtube-ot akar valaki létrehozni valószínűleg nem lesz elég neki egy minimális csomag. Viszont ha valaki csak Youtube videókról szeretne írni egy saját blogon belül, és csak beágyazná a videókat valószínűleg elegendő lehet neki a minimum csomag is. Persze ezt a szabályszerűséget bonthatja a következő pont, azaz a …

Weboldal forgalma

Egy videómegosztó, amit csak elvétve látogat napi 3-4 ember, inkább csak tárhelyet igényel, egy normál kapacitású szolgáltatás könnyedén kiszolgálja azt. Ellenben egy egyszerű felépítésű blogot, minimális és optimalizált tartalommal, de rengeteg látogatóval már nem feltétlenül képes kiszolgálni egy ilyen. Drasztikus esetekben szóba jöhetnek a virtuális szerverek is. Weboldalak száma Az egész eddigi elképzelést felülbírálhatja azonban, ha egyszerre több weboldalt is üzemeltetni akarunk ugyanazon a tárhelyen. Ilyenkor plusz szolgáltatásként azt is figyelembe kell venni, hogy a tárhelycsomag szolgáltatásai között szerepel e az addon domain-ek használata, azaz képes e egyszerre több webcímmel üzemelni az adott tárhely.

Tárhely és domain

A tárhely regisztráció minden esetben valamilyen domain címhez kötődik. Egyrészt ez a domain fogja biztosítani számunkra a tárhely elérhetőségét, másrészt ésszerű is ezt használni az azonosításhoz, hiszen a tárhely valószínűleg úgyis egy weboldal kiszolgálójává válik. De milyen domain-t is kell megadni ilyenkor? A választott webcím lehet mér létező, de a tulajdonunkban lévő URL, de lehet új igénylés is. Így a domain regisztrációját is el tudjuk intézni egyúttal. Ne feledjük azt sem, hogy a tárhely regisztrációkhoz időnként ajándék domain regisztrációt is kaphatunk, így érdemes lehet kihasználni azt még akkor is ha van már domain címünk. Tárhely regisztráció a DiMa-nál A legegyszerűbb, ha sorra vesszük a lépéseket: Válaszd ki a számodra kedvező tárhelycsomagot itt, majd válaszd a Megrendelést A következő lapon add meg a domain-t vagy indíts új domain regisztrációt (akár többet is egyszerre), majd Tovább A következő oldalon meg kell adnod az adataidat, illetve kiválasztani a fizetési módot. Ha mindennel megvagy akár azonnal használatba veheted a tárhely szolgáltatásait (kivéve a domain-t arra kicsit várni kell)