Tárhely viszonteladóknak, webfejlesztőknek

Olvasási idő: ~3 perc

Tárhely viszonteladóknak, webfejlesztőknek

A normál tárhely használat során általában egy az igényeinknek teljesen megfelelő tárhelycsomagot választunk, figyelembe véve a saját, illetve a weboldalunk igényeit. Létezik azonban egy összetettebb felhasználási módja is a tárhely bérlésének.— Tárhely viszonteladóknak Mégpedig amikor csak eszközként, a szolgáltatás egy részeként használjuk azt. Erre a felhasználási módra sokféle modell létezhet, most egy képzeletbeli webfejlesztő-csapat szolgáltatását vizsgáljuk meg részletesebben. Tárhely webfejlesztőknek Egy valamire való webfejlesztő minden weboldalt érintő problémára, igényre tud megoldást nyújtani. Ide tartozik a tárhely és a domain kérdése is. Ez miatt a képzeletbeli csapatunk jól tud profitálni egy nagyobb tárhelycsomag viszonteladásából. Számoljunk egy kicsit: A DiMa Max Tárhely Csomag bruttó 25.900 Ft/év-től elérhető. Ezért az összegért 20 GB webtárhelyet, korlátlan MySQL adatbázist és korlátlan addon domain-t kap a megrendelő. Egy céges WordPress weboldal rendszerigénye nagyjából a következő: Azaz a webtárhely biztonsággal kiszolgál több normál weboldalt is, és még a 100 MBit/s sávszélesség is elegendő lehet. Tehát ha pontosan számolnánk, akkor egy ilyen előfizetéssel 200 hasonló felépítésű weboldal üzemeltetésére is képes a lenne a kiszolgáló, elméletileg. Persze nem érdemes ezt teljesen kihasználni, viszont még 10 weboldal esetén is egy mindenki számára megfelelő megoldás érhető el. Ha csak 10 weboldal kiszolgálására rendezkedik be a csapat, a tárhely már akkor is havi 3000 Ft-jában van weboldalanként.
  • Ez jó az ügyfélnek, hiszen alacsonyabb költségen kap webtárhelyet a weboldalának, és még plusz adminisztrációs feladatai a sem keletkeznek. Sokszor előfordul, hogy főként egy kisebb cég már nem tud, vagy akar plusz felelősséget magára vállalni azzal, hogy még a webtárhelyet is maga üzemelteti.
  • Szintén jó megoldás a fejlesztőnek, hiszen optimalizálni tudja és egy helyben kézben tartani a weboldalakat. Ezek mellett gyakorlatilag a saját munkájának a megnövelése nélkül is magasabb szinten tud szolgáltatni.
Persze ilyen modell esetén ajánlott fokozottan ügyelni már a biztonságra, viszont pont a központi tárhely miatt ez jóval egyszerűbbé válik. Virtuális szerver Szintén profi megoldás lehet, habár kicsivel nagyobb szakértelmet igényel, és valószínűleg több munkával jár egy virtuális szerver használata. Ez azoknak lehet megfelelő, akik magasabb szintű szolgáltatást nyújtanak ügyfeleiknek, vagy több látogatót kell kiszolgálniuk, ami miatt akár rendszerszinten is szükségük lehet a finomhangolásra. A hagyományos tárhelyek esetén a szerver szoftverkörnyezete minimálisan módosítható, a biztonságos stabil működés érdekében. Egy VPS (Virtual Private Server) esetén azonban mi nagyobb hatókört kapunk. Virtuális szerver megoldásokkal gyakorlatilag bármilyen megrendelői igény kielégíthető, hiszen míg egy átlagos webtárhely nem támogat minden technológiát, addig egy virtuális megoldás igen.