Webtárhely szolgáltató kiválasztásának módja

Olvasási idő: ~4 perc

Webtárhely szolgáltató kiválasztásának módja

Számos szolgáltató fellelhető ebben az ágazatban, akik a legmodernebb és legtájékozottabb támogatás és források kínálatával rendelkeznek, ily módon rendkívül nehéz a leendő ügyfél választása. A következőkben segítünk Önnek leegyszerűsíteni a legfontosabb szempontokat, hogy a legmegfelelőbbet tudja kiválasztani.—  

Ellenérték

Olcsó húsnak híg a leve, tartja a mondás, mely igaz a webtárhely szolgáltatókra is, mert a színvonalas hardver és a külső erőforrásokat nem használó támogatás pénzbe kerül. Az árak összehasonlítása előtt, tehát a kínálatot is alaposan át kell böngésznie, mert nem a legolcsóbb a legjobb.

Szakterület

A felhasználás módja más és más lehet, ezért rendelés előtt ellenőriznie kell az adott cég foglalkozási területét és jártasságát. Ugyanis előfordulhat, hogy a kívánt területen gyengeségek jelentkeznek. Ezzel kapcsolatban az interneten tud leginkább vizsgálódni, ahol fellelhetőek az információk a szolgáltatókról és a relevanciák is.

Folyamatok, határok

Mielőtt keresgélésbe, vásárlásba kezdene, át kell gondolnia, milyen célra fogja használni a honlapját. Blog esetén a legolcsóbb csomagtól el kell tekintenie. Ezek a csomagok általában nem rendelkeznek a kellő memóriaterülettel és feldolgozó energiával. Vegye fel a kapcsolatot a kiválasztott webtárhely szolgáltatóval és érdeklődjön a csomaggal kapcsolatban, mielőtt megvásárolná azt.   Támogatás, véleményezés Webtárhely szolgáltató keresése közben a kínálatokon kívül az elérhetőségre és a válaszadás gyorsaságára is összpontosítania kell, hisz későbbi probléma esetén ez egy nagyon fontos szempont. Továbbá érdemes különböző, hasonló témájú fórumokon, közösségi oldalakon a szolgáltató után kérdeznie. Mik az eddigi tapasztalatok vele kapcsolatban. Azonnal válaszolnak? Készségesek probléma esetén, esetleg elutasítóak? Adódott már probléma a céggel kapcsolatban? Vevőközpontú a szemlélete? Különlegesség Miben más, jobb az adott szolgáltató a többinél. Erre a kérdésre kell választ kapnia a megfelelő webtárhely szolgáltatónál. Lehet ez például energiatakarékos, többszörös adatközpont. Az Ön számára érdekes ajánlat után mindig érdeklődjön és bocsátkozzon részletekbe. Hardver A legfontosabb szempont, mert a honlap megbízhatóságát befolyásolja. Új, vagy használt gépeket használ a szolgáltató? Amennyiben ez nem derül ki, egyik hirdetésben sem, sem a honlapukon, rá kell kérdeznie. Elektronikus levelezés, felhasználói felület Ha spam problémája adódik, akkor keresse fel szolgáltatóját. Kérjen tanácsot az Ön lehetőségeiről, teendőiről nem csak az e-mailt illetően, így a későbbiekben nem kell őket rendszeresen felkeresnie. Felmerülhet, hogy a szolgáltató nem ügyelt eléggé a probléma megoldására, melyről tájékoztatják. Értékelés, fejlődés Webtárhely szolgáltatót hosszútávra választ, ezért nem csak az adott terveinek kell megfelelniük, hanem a későbbieknek egyaránt. Most érdemes átgondolnia, milyen változtatásokat, újításokat akar véghezvinni a későbbiekben. A szolgáltató frissítéskor nehézségekbe ütközik majd? Mit használ ennek elkerülése érdekében cPanel-t, esetleg Plesket? Folyamatosan fejlődik, bővíti kínálatát a szolgáltató, vagy kevésbé fordít erre energiát? Milyen Server megoldásokkal rendelkezik? Érdemes felkeresnie a dima.hu tárhely és domain szolgáltatót is, mert minden felhasználói igényt képesek kielégíteni.