100 gb webtárhelyet mire használjunk, mire lehet elég?

Olvasási idő: ~3 perc

100 gb webtárhelyet mire használjunk, mire lehet elég?

Az elmúlt években robbanásszerű növekedés történt a digitális tárolás területén. Míg néhány éve egy átlagos számítógép 80GB-os merevlemezzel volt felszerelve, ma már nem ritka az 1 TB háttértárral rendelkező eszköz sem.—

100 Gb webtárhely

Mire elég 100 GB ma és mire volt elég 10 éve?

A nagyobb tárhely egyben nagyobb teret engedett a fejlesztések terén is, az új cél a minőség lett. Kevésbé volt lényeges ezután már a tárhellyel történő spórolás. Míg néhány éve egy kétrétegű DVD lemezen található mozifilm 8 GB körüli volt addig mára előfordulnak 100GB-ot meghaladó filmek is. Az olcsóbb tárhely filmek esetén lehetőséget adott a kép és hang minőségének drasztikus növekedésére, illetve nagyban hozzájárult a 3D -s megjelenítés fejlődéséhez is.

Mi a helyzet a webtárhelyeken?

A webtárhelyek kapacitása szintén követte a trendet. 10 évvel ezelőtt még találhattunk olyan szolgáltatót is aki 50 MB-nyi helyet kínált, mára azonban az 1000 MB-os kapacitást tekinthetjük belépő szintűnek. Ezeket főként weboldalak, és a webes minimum megjelenést igénylőknek találták ki, bizonyos esetekben azonban komolyabb felhasználási módokat is lehetővé tesz a lényegesen olcsóvá váló tárhely.

Felhő

A felhőtechnológiákról elmondható, hogy korszerűsítették az informatikát. Adataink többé nem adathordozókhoz van kötve, azokat akár a zsebünkben található telefonról is elérhetjük. Nincs méretkorlátozás a telefon belső memóriáját illetően, hiszen akár 100 GB-nyi (vagy még több) kapacitás is rendelkezésre állhat egy internethez kapcsolódó eszközről. Érdemes végiggondolni milyen lehetőségeket is biztosít ez számunkra. Míg néhány éve egy merevlemez vásárlása volt a kapacitásbővítés fő irányvonala, addig ma inkább a felhőben található tárhelyet próbáljuk növelni.

100 GB, mire elég?

100 GB a felhőben rengeteg lehetőséget nyit egy vállalkozás számára, legyen az egy webfejlesztéssel foglalkozó cég, egy online ügynökség, de akár egy az internetes megjelenéstől független cég életében is. 100 GB-on, megfelelő biztonság mellett eltárolható egy nagyobb méretű cég teljes dokumentumállománya is, melynek óriási előnye, hogy a fájlok minden jogosult számára elérhetővé válnak. Az üzletkötőknek mindössze egy internetkapcsolatra lesz szüksége és bármilyen hirtelen felmerülő igényre megoldást tud nyújtani. Egy webfejlesztő cég, vagy ügynökség, központi helyről vezérelheti ügyfelei anyagait, de akár a weboldalak kiszolgálását is el tudja végezni innen. 100 GB adatmennyiség a legtöbb helyzetben elegendő, persze vannak olyan alkalmazások, melyek igényelnek ennél nagyobb tárterületet is, de ilyen esetekben már inkább az egyedi megoldások jönnek szóba.