3 jel, amiből felismerhetjük a megbízható web fejlesztőt.

Olvasási idő: ~4 perc

3 jel, amiből felismerhetjük a megbízható web fejlesztőt.

Megbízható webes fejlesztőt találni nehéz. A szakma túlterhelt, sokan nem tudják megfelelően kezelni a rengeteg megkeresést. De ki foglalkozik az ügyfelekkel? Kire bízhatjuk rá a weboldal fejlesztését? Az itt leírt jelek nem örökérvényűek, rengeteg tényező befolyásolhatja a megbízhatóságot. Viszont ha kicsit jobban megismerjük a webes észjárását, közelebb kerülhetünk ahhoz hogy megbízható szakembert találjunk.— Megbízható webfejlesztő

1. Néha már idegesítően sokat kérdez

Ez nem probléma, és ne vegyük tolakodásnak azt, ha túl sok kérdést tesz fel nekünk a fejlesztő. A célja valószínűleg az, hogy minél jobban megismerje az igényeinket. Egy weboldal elkészítése körülményes, és rendkívül összetett a webfejlesztőnek ügyelnie kell a weboldal szerkezeti felépítésére, a hatékony működésre, a korszerű megjelenésre, és az ügyfelek igényei időnként nehezen hozhatóak összhangba ezzel. A legnagyobb akadály általában az, hogy a megrendelőnek van egy vizuális elképzelése (már ha van neki ilyen), és nem látja át hogy mennyi tényező állhat egy egyszerűenk tűnő megoldás megvalósításának hátterében. A megbízható webfejlesztő jót akar nekünk! Az ő szempontjai között valószínűleg olyanok szerepnek, mint a gyors oldalbetöltődés, a felhasználóbarát, felbontás-fogékony megjelenés, a könnyű kezelhetőség. A jó fejlesztő arra is gondol, amire a megrendelő egyáltalán nem. Elsőként az fut végig az agyán, hogy egy változás hogyan fog hatni a weboldal rendszerének egészére. Ha valaki tehát nem érti, miért kell mindenféle fárasztó kérdésre válaszolnia, jusson eszébe hogy ami számára egyértelmű, az nem biztos hogy a másik számára is nyilvánvaló.

2. Próbál egyszerűsíteni

Tehát a weboldalfejlesztés bonyolult folyamat. Egy körülményes megoldás sokszor nemcsak nehezen kivitelezhető, de egyben haszna sem igazán lesz. A jó fejlesztő megpróbál lebeszélni arról, ami sok felesleges munkával, de kevés eredménnyel jár. Ne értsük tehát félre azt, amikor azt érezzük, hogy ezt nem akarja megcsinálni a kolléga. Inkább arról lehet szó, hogy mind fél számára előnyös megoldást próbál kialakítani.

3. Pénzért dolgozik

Mint minden munka így a weboldalkészítés is erőforrás-igényes, ezen felül pedig folyamatosa tanulással is jár. Ne úgy gondoljuk egy webfejlesztőre, mint egy olyan személyre, aki egyszer megtanult valamit és ma is ebből él. Pont ellenkezőleg, egy valamirevaló fejlesztő folyamatosan tanul, frissen tartja a tudását, hiszen ez a munkájának a része. Nem nehéz belátni, hogy ezt bizony finanszírozni kell. Hogy pontosan mennyiben kerül egy weboldal elkészítése, az nem ide tartozó téma, azonban abban biztosak lehetünk, hogy az olcsó megoldás olcsó eredményt is fog hozni. Hol keressek webfejlesztőt? Gyakorlatilag bárhol találhatunk webest, azonban megbízhatót találni már nehéz feladat. Használjuk a közösségi felületeket, és az azokon létrehozott zárt fejlesztői csoportokat. Itt általában információt szerezhetünk arról, hogy egy szakemberre hogyan tekintenek a többiek, és ez a legmegbízhatóbb információforrás.