5 tipp hogyan regisztrálj induló vállalkozásodnak domain nevet!

Olvasási idő: ~4 perc

5 tipp hogyan regisztrálj induló vállalkozásodnak domain nevet!

  1. A helységet vagy a kulcsszavat tartalmaznia kell a domain névnek?

Első körben mindenképp keress rá a területeden, iparágadban használatos kulcsszavakra.  ( Erre a legalkalmasabb a Google Adwords kulcsszó keresője.) Keresd meg azokat a kifejezéseket, szavakat, amelyeket az iparágadon belül a legtöbben keresnek. Ha ezek közül választasz kulcsszót és beépíted a domain nevedbe akkor nagy valószínüséggel hamar lesznek sikereid az organikus találatok között is.— Hogyan regisztrálj domain nevet induló vállalkozásodnak? Tehát erre a kérdésre válaszolva érdemes lehet egy kulcsszót és egy helyet használni. De egy fontos tanács: ügyelj arra, hogy ne hozz létre hosszú kulcsszavakkal teli tartományt. A kulcsszavak halmozása  hátrányosan befolyásolja a rangsorolását.  

2. Ki legyen a tulajdonosa a domain neveknek?

Bár a válasz nyilvánvaló, sok kisvállalkozó hibát követ el, ha nem regisztrálja magát a domain név tulajdonosaként, hanem a weboldalkészítő vagy ismerős nevére regisztrálja be a domain nevet. A gond akkor kezdődik, amikor ezzel a személlyel , céggel a tulajdonos kapcsolata megromlik és szeretné megszerezni a domain nevet.  Általában ilyenkor  az aktuális tuajdonos határoz meg egy árat ami alapján a domain valódi megvásárlója a nevére veheti a domain nevet. Tudnod kell: egy domain név tuljdonos váltás díja cégünknél bruttó 3.500 Ft.  

3. Milyen a megfelelő hosszúságú domain név?

A túl hosszú nevek amellett, hogy kifejezőek, nem keltenek biztonságot, félreérthetőek is lehetnek. A hosszúság kiválasztásánál vedd figyelembe ,hogy a látogatóid egy része mobilról érkezik és begépelni  ezegynagyonhosszudomain.hu -t nem tűnik egyszerűnek. Végső soron a domain névnek a weboldal tartalmára kell vonatkoznia, és könnyen megjegyezhetőnek kell lennie . És ne veszítsd el a hited, ha nem találsz egy jó .HU domain nevet!  Igen, a .HU továbbra is a legnépszerűbb kiterjesztés, de ezért egy erős, releváns .HU domain megtalálása lehetetlen. Ne hagyd figyelmen kívül a többi regisztrációs 800 + domain kiterjesztést. Egy másik lehetőség a domain név vásárlás. Cégünk már több mint 1500 domain nevet értékesít, melyek közül itt választhatsz.  

4. Honnan tudhatom más használja – e már ezt a brandet?

Egy olyan meglévő domain név regisztrálása, amely túlságosan hasonlít a meglévő cég védjegyéhez, jelentős  fejfájást okozhat: megszüntető és jogi veszélyeket rejt. Légy óvatos. Tekintsd  meg a http://www.domain.hu– t a regisztrált domainnevek naprakész listájának megtekintéséhez. A Whois adatbázis tartalmazza a lejáró domaineket is, amelyek elérhetővé váltak, és hasznosnak bizonyultakkorábban. (Például, ha a név egy korábbi tulajdonosa megsértette egy bizonyos Google irányelveit, amely a keresések betiltását eredményezte.)  

5.Mi történik ha elfelejtem meghosszabbítani a domain nevemet?

Elfelejtve megújítani a domain név regisztrációját, akkor megbéníthatja vállalkozását, ami meredek újraaktiválási díjakat vagy a domain név teljes elvesztését eredményezheti. Ez így van: a megszakadt megújítás megnyitja az ajtót, hogy valaki más vásárolja meg a neved. És ha úgy gondolod, hogy ez a forgatókönyv nem valószínű, gondold át újra. A lejárt domainnevek nagy részét alkotják az “aftermarket” iparágnak. Javasoljuk, hogy a domain neved hosszabb időre fizesd ki.  De egy figyelmeztetés: győződj meg róla, hogy az alapértelmezett fizetési módod naprakész, egy másik gyakori hiba, ami miatt szintén elveszítheted a domain neved. Ne hagyd, hogy a tökéletes név megszerzéséhez fektetett idő és pénz mindent tönkretegyen. A domain név megújítása egyszerű. Csak néhány egyszerű óvintézkedésre van szükséged a későbbi fejfájás elkerülése érdekében.