Tárhely bérlés 1 óra alatt!

Olvasási idő: ~3 perc

Tárhely bérlés 1 óra alatt!

A tárhely bérlési folyamata szerencsére igen rövid idő alatt végbe mehet. Szemben a néhány évvel ezelőtti procedúrákkal, ma már akár azonnal igénybe vehető a szolgáltatás. Miután kiválasztottuk a megfelelő tárhelycsomagot, ami minden igényünket kielégíti, elegendő a megfelelő űrlapot kitölteni a weboldalon keresztül és kifizetni az adott szolgáltatás díját. Ez után egy órán belül megkapjuk a hozzáférési adatainkat, és használatba is vehetjük a tárhelyet.—
Tárhely bérlés 1 órán belül.
Tárhey bérlés 1 órán belül.

Hogyan lehetséges 1 órán belül?

Mivel a tárhelyek  üzemeltetése egy folyamatos, éjjel-nappal felügyeletet igénylő szolgáltatás, így nem okoz problémát a tárterület megnyitása sem új előfizetés esetén. Fontos azt megérteni azonban, hogy az 1 órán belüli használatbavétel nem jelenti, hogy egy weboldal a megrendelés után rövid idővel fel is kerülhet az internetre.

Mi nem fog menni 1 órán belül?

A domain címek beállítása. Ennek egy a tárhelytől független tényező is gátat szab, mivel egy új domain regisztráció esetén szükséges megvárni az egy munkanapot. Egy új domain cím regisztrációja előtt a Magyarországi Internet Szolgáltatók Tanácsa által előírt ellenőrzési folyamaton kell átesnie a kívánt URL-nek. Itt szabályzatban meghatározott idősáv az 1 munkanap. Domain átirányítás esetén sem azonnali az eredmény. A DNS szerverek technikai beállítása után (A és MX rekordok) az új beállításoknak elterjedése eltarthat hosszabb ideig is. A tapasztalat azonban az hogy ez 24 órán belül végbemegy. A tárhely megrendelése és üzembe helyezése tehát rendkívül gyorsan történik, azonban egy weboldal üzembe helyezése kicsit tovább is tarthat.

Miért nem érdemes egy órán belül elindítani egy weboldalt?

Amennyiben egy létező weboldal áttelepítésén gondolkodunk, nem érdemes elkapkodni a dolgot. Az megváltozott szerverkörülmények közötti tesztelés elengedhetetlen a költöztetés során. Egy egyszerű HTML + CSS weboldal esetében ugyan komolyabb problémák nem adódhatnak, sőt egy WordPress alapú rendszer költöztetése sem veszélyes feladat, de ettől függetlenül érdemes az új körülményeket megismerni.

Mikor jöhet jól az 1 órás tárhelybérlés?

Amikor a tárhely valóban tárhelyként lesz kihasználva. Ebben az esetben valóban egy órán belül el tudjuk kezdeni feltölteni a fájljainkat, és akár meg is oszthatjuk azt másokkal, feleslegessé téve ezzel az e-mail-en keresztüli óriásfájlok használatát, vagy a pendrive-on történő adatátadást.